Golfen tussen de alpaca's? Het kan in Flevoland

Nog geen weekendplannen? You know what to do

alpaca-flevoland
Unsplash

Lasergamen, paintballen, midgetgolfen, een escaperoom bezoeken, naar de bios gaan; het is allemaal wat mainstream als je het vergelijkt met een nieuwe activiteit. Golfen tussen de alpaca's. Dat kan binnenkort bij AlpacaWorld Flevoland in Rutten. Alpacahouders Jan en Jelly Dingemans hebben op hun terrein een golfbaan van negen holes aangelegd tussen de dieren, schrijft De Stentor.

Zondag 7 oktober presenteert het stel de 'nieuwe sport' pas officieel, maar de aanvragen stromen nu al binnen, vertelt Dingemans tegen De Stentor.

Golfen
Jan en Jelly hebben een boerderij met zo'n vijftig alpaca's. Of de alpaca's ook blij zijn met de nieuwe attractie? "We spelen met golfsticks met van die klompjes eraan en grote ballen. En de holes zijn in de grond ingegraven emmers. We leggen er wel bij uit dat het uitgangspunt is; respect voor de dieren," aldus Dingemans. De alpaca's zijn ook al wel gewend aan mensen. Jan en Jelly ontvangen jaarlijks wel drie- tot vierduizend gasten om rond te leiden op de boerderij.

High tea
Voor de wat minder sportievelingen: zondag 7 september presenteert het koppel ook de alpaca-high tea. Oftewel: high tea'en terwijl de alpaca's om je heen lopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good