Er is een nieuwe, best vreemde smaak bitterbal gelanceerd

En, wil jij je tanden erin zetten?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Afgelopen weekend lanceerde patatproducent Friethoes tijdens de Dutch Design Week 'De Balletjes'. Deze nieuwe snack is een vegetarische bitterbal die gemaakt wordt van de restanten van bier, kaas en aardappel. Slim bedacht of ronduit vreemd? Dat laten we nog even in het midden.

De (bitter)bal niet misslaan
Patatproducent Friethoes uit Haarlem houdt bij het snijden en frituren van aardappelen heel wat afval over. 'Daar moeten we wat mee,' dacht Friethoes-kok Kasper van Heerden.

Het resultaat is een bitterbalrecept op basis van zowel gefrituurde, als rauwe frietresten. Naast de aardappelresten bestaat de nieuwe bitterbal ook uit Jopen Bier en kaas.

Niets verloren laten gaan
Friethoes houdt duidelijk wel van een experiment. Eerder stookte de frietzaak al een wodka gemaakt van aardappelrestanten. Ook brouwden ze samen met Brouwerij Troost het Schillenbier; een bier gemaakt van, je raadt het al, aardappelrestanten.

Proeven
Lijkt het je wat, de restafval-bitterbal? De avontuurlijke eters kunnen deze snack tot en met 28 oktober proeven bij de Friethoes Foodtruck tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Laat ons vooral weten wat je ervan vond.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good