Hilarisch: de Monopoly-editie voor millennials wil je spelen

Het spel is angstvallig herkenbaar

Games, Recreation, Glasses,
Hasbro

Hoogstwaarschijnlijk ben jij geboren tussen 1980 en 2000. Heb ik gelijk? Ik heb gelijk, hè. Dan hebben we goed nieuws voor je, want speelgoedgigant Hasbro heeft speciaal voor de millennial een Monopoly-editie uitgebracht: Monopoly for Millennials. Met een heerlijke ondertitel: ‘Forget real estate. You can’t afford it anyway.’ (Treurig, maar waar).

De klassieke variant
Iedereen kent het klassieke Monopoly-spel. Je koopt straten, huizen en hotels en probeert een monopolie-positie voor jezelf te creëren. Althans, dat probeer je.

Stiekem jat je geld van de bank, flip je als je een ‘ga direct naar de gevangenis’-kaartje krijgt en aan het eind van het liedje is er altijd wel íemand die het bordspel omver gooit. Ah, sweet memories.

Kelder van je ouders
In de editie voor millennials hebben ze het iets anders aangepakt. Vergeet die goedkope Dorpsstraat, bij dit spel is de enige stulp die je je kunt veroorloven de kelder van je ouders. Als je het goed voor elkaar hebt, kun je gaan ontspannen tijdens een week-long mediation retreat.

Ervaringen verzamelen
Hoe je het spel wint? Niet door zoveel mogelijk te cashen, want elke millennial weet natuurlijk dat geluk niet tastbaar is. Je bezinnen op Bali is toch veel waardevoller dan een huis of auto kopen? In de millennial-editie verzamel je dan ook geen geld maar ervaringen.

Lekker mediteren
En die ervaringen? Die verdien je door langs te gaan bij je vrienden, door in een vegan bistro te belanden of door te gaan mediteren. Hasbro gunt je met het mediteren wat me-time gedurende het spel: 'Adulting is hard. Take a break from the rat race.'

Wanneer je als eerste op een vakje belandt, ben je een trendsetter en moeten andere mensen je geld (‘ervaringen’) geven #hipsterlife.

Nog niet verkrijgbaar in Nederland
Voor zover bekend is het spel tot nu toe alleen te koop in Amerika. Maar wie weet komt dit waanzinnige bordspel snel ook onze kant op, want we kunnen niet wachten op die mediation retreat.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good