De minder leuke (realistische) kant van Boer Zoekt Vrouw

Verliefdheid blijft nu eenmaal een mysterie

boer-zoekt-vrouw
Boer Zoekt Vrouw

Als je als single graag verliefd wil worden en naar Fleur en Herman (vorig seizoen), naar Steffi en Roel en naar Michelle en Maarten kijkt, dan denk je: ik wil ook meedoen aan Boer Zoekt Vrouw. Je krijgt er plaatsvervangende vlinders van in je buik. De spanning die bij voorgenoemde stelletjes in de lucht hangt, is zelfs vergelijkbaar met de chemie tussen Jack en Rose in Titanic en Ally en Jackson in A Star is Born, vind ik.

Het verschil is alleen dat Boer Zoekt Vrouw real life is. Oftewel: het bestáát, zo'n wederzijdse verliefdheid te pakken hebben zoals we in films zien. Oftewel: je wil meedoen aan Boer Zoekt Vrouw.

De next level zwijmelaars onder ons kunnen zelfs denken: was ik maar boer of boerin. Is toch een fijn idee; kunnen kiezen uit potentiële geliefden die al (een beetje) verliefd op je zijn.

Friends without benefits
Maar vooral Marnix laat dit seizoen een tegengeluid zien: het is ook goed mogelijk dat je voor niemand gevoelens krijgt. Hoewel er nog niets honderd procent beslist is, ging het er tussen Marnix en Janneke bijzonder koeltjes aan toe. Bleef het qua aanrakingen zelfs bij drie zoenen bij binnenkomst. Het spannendste dat tussen de twee is gebeurd, is het moment waarop Janneke Marnix' worst greep. En met worst bedoel ik niet de metafoor, maar de eetbare variant; Marnix' 'cadeautje'.

Nee, ik denk dat Marnix alleen naar huis gaat na de citytrip. Ook als je kijkt naar zijn keuzestress en zijn uitspraak 'het scheelde niet veel.' Blijkbaar ging zijn gevoel niet uit naar één vrouw in het bijzonder, waardoor hij de situatie rationeel ging benaderen: wie past 'op papier' het best bij me?

Bij twijfel niet doen
Wat keuzestress betreft denk ik ook dat Jaap de liefde van zijn leven niet tussen de brievenschrijvers had zitten. Toen hij nogal moeilijk uit zijn woorden kwam na Yvons vraag of hij verliefd was, dacht ik: oei, als hij het nu nog niet helemaal voelt, gaan de tintelingen en kriebels (om in BZV-taal te spreken) dan nog wel komen? Zijn tranen tijdens het keuzemoment gooide deze theorie echter weer van tafel. Of was het de spanning? Ontlading? De preview van de volgende aflevering laat immers zien dat hij tóch niet helemaal zeker is van zijn zaak.

The end
Zoals ik al schreef: Boer Zoekt Vrouw is geen film. Het programma laat precies zien dat verliefdheid een beetje een mysterie blijft. Dat je op papier perfect bij elkaar kunt passen, maar dat de vonk in praktijk soms uitblijft. Dat de één soms knetterverliefd is en de ander wat minder, of helemaal niet. We hebben nu al medelijden met Marian als Jaap zich daadwerkelijk bedenkt volgende week.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good