Koning Willem-Alexander bestuurde weer eens een passagiersvlucht

"Cabin crew, be seated for landing"

willem-alexander
Getty Images

De passagiers van vlucht KL1613, die gisteren van Amsterdam naar Istanbul vlogen, hadden een zeer speciale co-piloot aan boord: Koning Willem-Alexander.

Captain king
De crew van het vliegtuig was van tevoren ingelicht over de 'royal vlucht.' De passagiers wisten echter van niets. Alhoewel; sommige reizigers hadden wel een vermoeden. Zouden ze zijn stem hebben herkend door de intercom? "Cabin crew, be seated for landing."

Can Ünsalan – een van de passagiers – vertelt aan de Turkse krant Daily Sabah over zijn vlucht met de koning. “Je wordt niet elke dag door een koning gevolgen, dus ik zal dit moment niet snel vergeten.” Hij vertelt ook dat hij een beetje bang was met de koning achter het stuur: “De koning is natuurlijk parttime piloot. Toch was het opstijgen en de landing helemaal in orde.”

Briefje
Can probeerde een briefje te geven aan Willem-Alexander om hem te bedanken voor de vlucht en voor een foto samen. De bodyguard nam het briefje aan en vertelde de passagier dat Willem-Alexander aan boord gezien wil worden als piloot, niet als koning. Helaas, die foto zat er dus niet in. Wellicht kon de koning wel rekenen op een applaus bij de landing?

Vlucht
Aan het einde van de reis werden alle 131 passagiers ingelicht over koninklijke vlucht. Willem-Alexander nam ook de terugreis naar Schiphol voor zijn rekening.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good