Voor eens en voor altijd duidelijkheid: zo vaak moet je douchen volgens een dermatoloog

Mee eens?

douchen
Unsplash

's Avonds douchen, 's ochtends douchen of allebei: iedereen heeft er een eigen ritme in. Sommigen beweren dat het helemaal niet nodig is om dagelijks te douchen en weer anderen beweren dat dat zelfs slecht is voor je huid. Wat is het nu?

Hoewel het aan je huid ligt en aan het feit hoeveel je sport en waar je woont (echt? ja echt), beweert dermatoloog Nasa Elbuluk via health.com dat elke dag of om de dag douchen goed is voor je huid.

Zweet
Tijdens het douchen verwijder je immers olie, huidcellen, zweet en bacteriën. Iets wat zich na een stevige sportsessie helemaal aanwezig is op je huid. Verwijder je die niet, dan kun je last krijgen van puistjes en andere onzuiverheden. Jezelf wassen met een washand in de vorm van alleen je gezicht schoonmaken wordt overigens ook gezien als douchen.

De dermatoloog adviseert mensen met een extreem droge huid of eczeem minder vaak te douchen, zo'n paar keer per week. De reden: bij elke dag douchen kan je huid juist droger worden en daardoor meer gaan jeuken.

Wie in een warme en vochtige omgeving woont, doet er goed aan dagelijks te douchen om de bacteriën die zich dan op je huid nestelen te verwijderen. Van een warme en vochtige lucht is in Nederland echter geen sprake, zeker niet nu het winter is, oftewel: om de dag douchen kan hier prima.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good