Hoe gaat het nu met Tess van het Junior Songfestival?

Hoe kom ik erachter?

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het is alweer dertien jaar geleden dat Tess Nederland mocht vertegenwoordigen in het Junior Songfestival met de beste hit ooit geschreven: ‘Stupid’. Feeling old yet? Wij ook. Hoogste tijd om eens uit te zoeken wat Tess tegenwoordig allemaal doet.

Hoe kom ik erachter?
Na enig speurwerk (Michella Kox is er niks bij) stuiten we op een interview met LINDAnieuws. Volgens het artikel is Tess tegenwoordig 26 en woont ze in Amsterdam. Zingen is nog steeds haar passie: ze zingt in een band en werkt bij Cloud Nine 9, een grote Nederlandse muziekmaatschappij.

Deelname Junior Eurovisiesongfestival
De toentertijd 13-jarige zangeres eindigde op een zevende plaats tijdens het Junior Eurovisiesongfestival in Hasselt (België). Na het meedoen aan de talentenjacht bracht ze samen met Thomas Berge een nummer uit, 'De stem van mijn hart'. Ook zong de titelsong van de kinderserie Spetter en tekende ze bij Cloud 9.

Herkend op straat
Op de vraag of ze nog veel herkend wordt, antwoordt Tess het volgende: “ Laatst werd ik nog herkend, op het Centraal Station in Amsterdam. ‘Hé, jij lijkt echt op Tess van het Junior Songfestival’. Vaak zeg ik dan niet meteen dat ik het ben. Maar ik vind het perfect dat niet iedereen me herkent. Sommigen weten het nog, en dat is heel leuk.”

Dagelijks bezig met muziek
Het voormalige kindsterretje studeert nu International Music Management en zingt in een band (The Howlin) met haar tweelingbroer. Daarnaast werkt ze fulltime bij Cloud 9, waar ze bezig is met het licenseren van muziek binnen hun catalogus voor gebruik in films, reclames, TV series en games..

Top 2000-material
Funfact
: op 16 oktober 2005 kwam Stupid binnen in de Kids Top 20 (oh, de nostalgie) van Jetix. Toen het nummer in februari 2006 nog steeds op nummer 1 stond, werd besloten om het uit de stemlijst te halen. We zeiden toch dat het de beste hit ooit geschreven is?

Dit is hoe Tess er nu uitziet:

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good