Droombijbaan-alert: kattenoppassers gezocht

Er is wel een vereiste: je hebt een diploma nodig

kat
Unsplash

Met katten spelen, ze aaien, knuffelen, eten geven, op schoot nemen, ze laten knorren; als je een kat hebt, zijn het 'activiteiten' die je ziet als hobby, maar als je voor KGA Kattenoppasservice werkt, dan is het je (bij)baan.

En bij een baan hoort salaris en (in veel gevallen) een diploma. Zo ook bij deze. KGA Kattenoppasservice breidt uit en is op zoek naar nieuwe kattenoppassers, zegt Marcellina Stolting van de oppasservice tegen het AD. "Er is zoveel vraag naar onze dienst, vooral in de vakantieperiodes is het enorm druk. Overal in Nederland zijn daarom nieuwe oppassen welkom, zowel op plekken waar we nu al oppassen als in steden waar we nog niet zitten."

Wat de baan precies inhoudt? Denk aan kattenbezoeken van een halfuur als het baasje zelf (vanwege een vakantie bijvoorbeeld) van huis is.

Het papiertje
Een vereiste is een diploma van de KGA-opleiding Katten Verzorgen. Veel katten hebben immers medicatie nodig. "We werken alleen met gediplomeerde oppassers. We willen echt niet dat de katten een negatieve ervaring hebben doordat er een oppas langskomt. In alles willen we katvriendelijk zijn, bijvoorbeeld in hoe we medicijnen geven, maar ook over hoe we omgaan met ongewenst gedrag zoals sproeien in huis. Ook is het heel erg belangrijk dat je weet wat de tekenen zijn dat het niet goed gaat met een kat of dat de kat zelfs ziek is geworden. Dan kun je gelijk aan de bel trekken bij de eigenaar en de dierenarts. Met dat diploma heb je al die kennis in huis," gaat Stolting verder in het AD.

Fijn bijverdienen
Dan, het salaris. Het basistarief voor één bezoek is €15, maar als een klant veel katten heeft, wil dat je op zondag of op feestdagen langskomt, kan het oplopen tot €47 per bezoek. Het salaris hangt dus af van de wensen van de klant en van hoeveel je werkt. Als je het oppassen beschouwt als parttime job en drie katten verzorgt, verdien je uiteraard minder dan als je er zestien aanneemt. Fulltime werken behoort ook tot de mogelijkheden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good