Mariah Carey verdient nog altijd schrikbarend hoog bedrag aan All I Want For Christmas

All I Want For Christmas is dit bedrag op mijn bankrekening

Mariah Carey's nieuwe clip All I Want For Christmas
Mariah CareyYouTube

Al die keren dat je playbackend naar iemand staat te wijzen: "All I want for Christmas, is youuuuuu," hoort Mariah Carey een heel ander deuntje: katjing.

We kunnen wel stellen dat een kerstnummer uitbrengen de beste carrièremove is die je kunt maken. Zeker als het een nummer is dat zo aanslaat dat men 'm 25 jaar later – Mariahs hit is going strong since 1994 – nog altijd grijs draait. En niet alleen rond kerst. All I Want For Christmas komt soms in de lente nog uit de speakers van één of ander feestcafé.

Nieuwe clip voor All I Want For Christmas

Grappig: dit jaar staat het nummer voor het eerst op de eerste plek in de Amerikaanse hitlijsten. Dat gebeurde gek genoeg nooit eerder. Om te vieren dat het nummer na 25 jaar nog zo relevant is, nam Mariah een nieuwe glamorous clip op.

Thank you, ex

Ja, Mariah is haar ex Tommy Mottola eeuwig dankbaar. De zangeres met de bekende uithaal vond kerstmuziek maar oubollig. Haar ex en muziekproducer (te zien als kerstman in de originele clip) moest haar ervan overtuigen dat een kerstliedje opnemen haar carrière nog succesvoller zou maken. En de award voor beste commerciële inzicht gaat naar...

De lyrics van het lied zijn vervolgens in vijftien minuten geschreven. Een tekst die inmiddels meer dan 60 miljoen dollar heeft opgeleverd aan royalty's.

Top 5

Het is niet alleen het meest gedownloade kerstnummer aller tijden, het staat op plek elf in de bestverkochte singles aller tijden. Na Mariahs parel volgen Last Christmas, Driving Home For Christmas, Happy Xmas en Do They Know It's Christmas.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk