Mariah Carey verdient nog altijd schrikbarend hoog bedrag aan All I Want For Christmas

Katjing

Bijna al die keren dat je playbackend naar iemand staat te wijzen: "All I want for Christmas, is youuuuuu," hoort Mariah Carey een heel ander deuntje. Katjing.

We kunnen wel stellen dat een kerstnummer uitbrengen de beste carrièremove is die je kunt maken. Zeker als het een nummer is dat zo aanslaat dat men 'm 24 jaar later - Mariahs hit is going strong since 1994 - nog altijd grijs draait. En niet alleen rond kerst. All I Want For Christmas komt soms in de lente nog uit de speakers van één of ander feestcafé.

Thank you, ex
Ja, Mariah is haar ex Tommy Mottola eeuwig dankbaar. De zangeres met de bekende uithaal vond kerstmuziek maar oubollig. Haar ex en muziekproducer (te zien als kerstman in de clip) moest haar ervan overtuigen dat een kerstliedje opnemen haar carrière nog succesvoller zou maken. En de award voor beste commerciële inzicht gaat naar...

De lyrics van het lied zijn vervolgens in vijftien minuten geschreven. Een tekst die inmiddels 60 miljoen dollar heeft opgeleverd aan royalty's.

Top 5
Het is niet alleen het meest gedownloade kerstnummer aller tijden, het staat op plek elf in de bestverkochte singles aller tijden. Na Mariahs parel volgen Last Christmas, Driving Home For Christmas, Happy Xmas en Do They Know It's Christmas.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good