Bieden maar! Je kunt nu een heel eiland vol pinguïns kopen

Denk nu niet meteen: dat kan ik niet betalen

eiland-vol-pinguins-kopen
Ian Parker

Af en toe komt er een aanbod voorbij waar je even twee keer van opkijkt. Wanneer je de kans krijgt om een onbewoond eiland te kopen, bijvoorbeeld. Of nou ja, ‘onbewoond’. Het eiland heeft wel degelijk bewoners. Het zit namelijk vol met pinguïns.

Het pinguïneiland
We hebben het over een stuk land, genaamd Pebble Island. Het eiland is onderdeel van de Falklandeilanden en ligt ten oosten van Argentinië. Een paradijs voor de dierenliefhebbers: je vindt er niet alleen 5 verschillende soorten pinguïns, maar ook 42 soorten vogels, 125 vee, 6.000 schapen en een aantal zeeleeuwen.

Koopje
Wat zoiets kost? Dat is (nog) niet duidelijk. De huidige eigenaar is Sam Harris. Hij is de erfgenaam van John Markham Dean, die het eiland in 1869 kocht voor zo’n 445 euro. Jep, dat lees je goed. Een heel eiland. Voor nog geen 45 tientjes.

Bieden maar!
Of Sam Harris het eiland voor hetzelfde bedrag verkoopt, betwijfelen we. Lijkt het je wel wat om een eiland vol pinguïns te bezitten? Je kunt een bod uitbrengen. Het bedrag mag je zelf bepalen. De eigenaar legt uit aan BBC: “We vroegen een makelaar het eiland op waarde te schatten, maar dat kon hij niet, omdat we het al zo lang bezitten. Daarom staan we open voor biedingen.”

Dus, zin om met je billen bloot melk uit een kokosnoot te drinken? Leg wat tientjes bij elkaar en doe een bod. Proberen kan altijd, toch?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good