Het perfecte Oud en Nieuw-spel: 'Who's the man?'

Nu je toch met je hele vriendengroep bent

Bella Hadid en Kendall Jenner
David M. BenettGetty Images

Ben je nog op zoek naar een leuk spel voor Oud en Nieuw? Eens een keer wat anders dan Mens Erger Je Niet of Monopoly? Glamour tipt: Who’s the Man?.

Gezelschapsspel voor nieuwjaar

Het spel draait om het omschrijven, uitbeelden en raden van bekende personen. De benodigdheden heeft iedereen gewoon in huis. Gebruik een pen, papier en een lege doos of kom. Je kunt het spel met vier tot twintig deelnemers spelen.

Spel met briefjes

Ter voorbereiding krijgen alle deelnemers een paar lege briefjes. Het aantal kun je zelf bepalen en is afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Meestal worden ongeveer twintig briefjes in totaal gebruikt. Verdeel de deelnemers in groepen van minstens twee personen.

Bekende mensen opschrijven

Iedere deelnemer schrijft een naam van een bekend iemand op een briefje, die vervolgens in de doos gaat. Het mag een onbekend iemand zijn, die iedereen uit de groep spelers wel kent; een bekende Nederlander of buitenlandse celebrity; of een persoon die niet in de werkelijkheid bestaat, zoals een personage of cartoon.

Beschrijven

Er zijn drie rondes. Elke ronde duurt per deelnemer een minuut. In de eerste ronde mag iemand een briefje uit de doos nemen, en de persoon die op het briefje staat omschrijven. Daarbij mag hij de naam van de persoon, een vertaling of woorden met hoofdletters niet gebruiken.

Als de ploeggenoten van degene die de persoon beschrijft het juist raden, krijgt het team een punt en mag een nieuw briefje uit de doos worden gepakt. Dit gaat een minuut lang door, tot het andere team aan de beurt is. De teams blijven minuut na minuut personen omschrijven, tot alle briefjes op zijn.

Een woord

In de tweede ronde gaan alle briefjes terug in de doos. Alles werkt hetzelfde als in de eerste ronde, maar nu is het de bedoeling dat de personen op de briefjes in één woord worden omschreven.

Uitbeelden

De derde ronde draait om het uitbeelden van de personen op de briefjes. Ondertussen hebben de deelnemers de namen al twee keer voorbij zien komen, waardoor het raden makkelijker wordt. Bij het uitbeelden mag geen geluid worden gemaakt.

Het team met de meeste punten, wint het spel. Have fun!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good