Amerika's jongste vrouwelijke congreslid ooit danst haar kantoor in

De beste reactie op een gelekt dans-filmpje van haar als tiener

Official,
Instagram

Als je de New Yorkse Alexandria Ocasio-Cortez in 2018 nog niet voorbij hebt zien komen in je nieuwsoverzicht, dan komt daar in 2019 zeker verandering in. De politica uit de Bronx, New York werd deze week bevestigd in het Amerikaanse Congres en is met haar 29 jaar de jongste vrouw ooit.

Als je van progressieve politiek, J-Lo oorbellen, verslavende Instagram-stories, sociale idealen en/of iconische outfits houdt, dan is Alexandria je vrouw.

Tegenhanger Trump

Ze veroorzaakte in 2018 een kleine politieke aardbeving toen ze tijdens de New Yorkse verkiezingen won van een man die al meer dan tien jaar congreslid was. Haar persoonlijke social media campagne, in plaats van een dure campagne, bleek enorm effectief. De Latina wordt wel de politieke tegenhanger van Trump genoemd: totaal verschillende politieke ideeën, even persoonlijk op social media. Ocasio-Cortez is ook nogal recht voor d'r raap. Ze neemt haar Twitter- en Instagram-volgers vanaf het begin mee in de politieke wereld. Ze 'vlogt' instagram-stories zowel thuis op de bank als onderweg tijdens de verkiezingsdag afgelopen juni.

Dansen als student

Politiek deskundigen vragen zich af of ze deze informele houding vol kan houden nu ze congreslid is. Maar, getuige haar eerste actie als congreslid, blijft ze waarschijnlijk ver weg van gezapig, politiek correct social media gedrag. Ocasio-Cortez zette de toon direct binnen de eerste 24 uur als congreslid. Een anoniem account plaatste kort daarvoor een video uit de middelbare schooltijd van Ocasio-Cortez, waarin ze dansend te zien is. Een trieste poging uit de conservatieve hoek om haar zwart te maken. Ocasio-Cortez pakte het letterlijk soepel op.

Altijd blijven dansen

Als reactie plaatste ze een video op, uiteraard, social media. Dansend voor haar kantoor zingt ze mee met de klassieker “War! What is it good for? Absolutely nothing!” Waarna ze vervolgens lachend naar binnenloopt om zich met belangrijkere dingen bezig te houden.

Onder de video schrijft ze: “Als Republikeinen al denken dat een dansende studente aanstootgevend is, wacht dan maar wat er gebeurt wanneer ze ontdekken dat vrouwen in het Congres ook dansen.” Knipoog.

J-Lo oorbellen

Over haar geweldige outfit op de dag dat ze de geschiedenis inging, heeft het congreslid ook nagedacht en daar wil ze wat over kwijt.

Instagram

Haar rode lippenstift was een hoofdknik naar een vrouwelijke rechter die rode nagellak droeg op de dag van haar beëdiging bij het hooggerechtshof in Amerika. Dat was haar afgeraden omdat het kritiek zou opleveren. Een nude-kleur op de nagels zou gepaster zijn. Deze Sonia Sotomayor hield haar rode nagels, en Alexandria dus haar rode lippen. En die grote oorringen? Ook bewust gedaan: “De volgende keer wanneer iemand tegen Bronx meisjes zegt dat ze hun hoops uit moeten doen, dan kunnen zij zeggen dat ze zich kleden als een congreslid.”

Dus, mocht je een échte influencer willen volgen in 2019, dan tippen wij deze vrouw.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good