Komt er een LGBTQ+ versie van Love Island?

"The person I would like to couple up with is..."

love-island-seizoen-nieuw-queer-lgbtq
Love Island

De reality-show Love Island is toch wel een van onze favorieten guilty pleasures. We volgen een groep singles in de zoektocht naar de liefde, in een huis op Mallorca. Het is al bekend dat er dit jaar een nieuw seizoen verschijnt, maar de kijkers willen graag wat veranderingen zien.

Veranderingen
Bij de voorgaande vier seizoenen konden alleen heteroseksuele mannen en vrouwen zich opgeven voor deelname. De kijkers van de show zijn het hier niet mee eens en vinden het hoog tijd worden voor een ‘Queer’-seizoen.

Queer Love Island
Het idee van Queer Love Island is om LGBTQ+ koppels te vormen in de serie. Lesbisch, gay, biseksueel, transgender, queer of plus: iedereen is welkom. De plus staat onder anderen voor interseksuele- en non-binaire personen. Bij interseksuele personen vertoont het lichaam zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Non-binaire personen vinden zichzelf niet onder de term ‘man’ of ‘vrouw’ passen.

Producer speaking
Volgens Richard Cowles (de producer van Love Island) wordt er gepraat over een aparte Queer Love Island-show. Door LGBTQ+ singles in de huidige serie op te nemen, zou het format van het programma “gecompliceerd” worden.

“Voor een datingprogramma heb je mensen nodig die iedereen leuk vinden. Dus wanneer je een gay persoon en een heteroseksueel persoon in dezelfde ruimte zet, gaan zij elkaar niet leuk vinden. We overwegen het absoluut om twee series te maken dit jaar,” aldus Richard.

Seizoenen
Het is dus nog niet duidelijk of Love Island 2019 een seizoen van gemengde koppels gaat worden of dat het weer volgens het originele concept gaat. De opnames van het programma vinden plaats van mei tot en met augustus van dit jaar. Nog even wachten dus, op het nieuwe seizoen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good