Glamours Wendy tipt nummers en artiesten die je niet mag missen

Meet onze nieuwste columnist: overdag brand manager, 's avonds dj

Hoodie, Clothing, Hood, Outerwear, Green, Sweatshirt, Sleeve, Cool, Shoulder, Jacket,
Wendy van der Jagt

Als brand manager van Glamour houdt Wendy zich iedere dag bezig met het organiseren van toffe events en zorgt ze ervoor dat het magazine elke maand in de winkels ligt en bij abonnees op de mat. Naast deze fantastische baan heeft ze nóg een grote passie: muziek, waar ze over schrijft voor glamour.nl.

Benieuwd waar haar liefde voor muziek vandaan komt en van welke vrouwelijke artiest ze momenteel fan is?

Toen ik drie jaar geleden de kans kreeg om een opleiding tot DJ te volgen, was ik meteen om, ik wilde al tijden zó graag leren draaien. Na een pittige en intensieve training van een paar maanden kon ik aan de slag en sindsdien heb ik op de coolste events, in clubs en op festivals mogen staan.

Ik vind het heerlijk om met muziek bezig te zijn en om nieuwe muziek te zoeken. Ik krijg zo'n kick als ik een te gekke plaat heb gevonden, die vervolgens uittest tijdens een DJ-set en het publiek dan he-le-maal uit zijn dak gaat. Op dat soort momenten voel ik me op en top gelukkig.

Nieuwe nummers ontdekken
Dat is ook wat ik het allermooiste vind aan muziek, het roept emoties op en het verbindt mensen. Een crowd die tijdens een festival of bij een optreden losgaat op de muziek die een DJ of artiest met zoveel liefde speelt; bijna niets maakt me blijer dan de energie die daarbij loskomt.

Iedereen houdt van muziek denk ik, maar soms is het lastig om (nieuwe) nummers te vinden binnen het enorme muzieklandschap. Daarom breng ik vanaf nu wekelijks toffe artiesten onder de aandacht. De ene keer is dat een (upcoming) artiest die ik te gek vind, de andere keer tip ik een nieuwe plaat of Spotify-lijst die je niet mag missen.

Vrouwen in de muziek
Daarnaast wil ik vrouwelijke artiesten een platform bieden. Het is slecht gesteld met de man-vrouw-verdeling binnen de muziekwereld, er zijn veruit veel meer bekende mannelijke artiesten en DJ’s dan vrouwelijke. En dat terwijl er toch écht genoeg vrouwen zijn die ontzettend goede muziek maken, maar nog niet altijd dezelfde kansen krijgen. Ik vond het dan ook shocking toen ik eind 2018 een overzicht zag van de 25 meest gestreamde Nederlandse artiesten; er stond geen enkele vrouw tussen!

Top 2000
Dit kan zo niet langer, dus mijn doel is om met ons bereik muzikaal talent een platform te geven. Daarom hebben we Glamour's Top 2000 in het leven geroepen waar alleen maar nummers van vrouwelijke artiesten instaan. De lijst wordt iedere maand aangevuld met - onder andere - de favoriete nummers van artiesten met wie Glamour samenwerkt. Denk aan Maan, Famke Louise, Rimon en Ques.

Muziektip
Ik trap af met een artiest die ik al een tijdje volg en te gek vind, Tabitha. Niet alleen heeft ze een dijk van een stem, ze brengt ook nog eens een boodschap waar ik helemaal achter sta. Tabitha staat voor “realness” en woman empowerment en vindt dat schoonheid in zoveel vormen en maten komt.

Op 9 maart geeft ze een concert in Paradiso waarvoor nog kaartjes te koop zijn (wij hebben die van ons al!). Op Spotify kun je al haar hitnummers, waaronder die met Ronnie Flex en Josylvio, vinden én haar laatste album Gevonden in Verdwalen.

Ik ben ervan overtuigd dat jullie haar net zo te gek vinden als wij, je kan Tabitha ook volgen op Instagram.

Heb je vragen, feedback of zijn er onderwerpen die met muziek te maken hebben die je graag bij Glamour wilt zien? Mail mij op wendy.van.der.jagt@glamour.nl.

Tot volgende week!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good