Struggles voor als je het haat om te bellen

Don't call me, maybe

struggles-bellen-haat
Christian VierigGetty Images

Wanneer ik een nieuwe afspraak bij de tandarts moet maken, wanneer ik mijn medicijnen over de telefoon moet bestellen of als ik problemen hebt met mijn smartphone en een medewerker van de provider me telefonisch helpt; ik haat het.

Ik wil niet bellen. Het liefst mail ik, sms ik of negeer ik het probleem tot iemand anders het oppakt. Ik zou je niet precies kunnen vertellen waarom bellen nu juist zo’n marteling is. Wel kan ik mijn struggles door mijn haat aan telefoneren met je delen – die mensen die net zo graag als ik bellen vast en zeker herkennen.

 1. Don’t call me, maybe
  Wanneer je een oproep hebt gemist kun je diegene terugbellen. Dat kan. Maar je kunt ook appen of sms’en: ‘Had jij gebeld?’ Uiteindelijk belt die persoon dan meestal alsnog terug, maar oké.

 2. Tien uur later..
  Wanneer je zelf naar iemand moet bellen, verspil je tijd met je moed bij elkaar rapen. Het wordt een steeds terugkerende to do die je uren, dagen of weken later nóg niet hebt gedaan. Het is eigenlijk veel makkelijker als iemand jou belt. Dan heb je geen tijd om uit te stellen of je druk te maken. Gevalletje rip off the bandaid.

 3. Say my name, say my name
  Belt iemand je op je werktelefoon en moet je namens diegene een boodschap doorgeven aan een collega (of erger nog: moet de collega terugbellen), dan heb je een probleem. Want ja, die persoon zei zijn/haar naam vast wel aan het begin van het gesprek. Maar jij hoorde het niet / onthield het niet / was te druk bezig met zenuwachtig zijn omdat je een telefoon moest opnemen. Ie-de-re keer weer.

 4. Wat zei je?
  Even verdergaand op het vorige punt: telefonisch verkeer is gewoon problematisch. Je ziet elkaar niet, kunt iemands lippen en gebaren niet volgen en laten we eerlijk zijn: die telefoonverbinding zou anno 2019 toch wel beter moeten zijn. Je verstaat vier van de vijf keer niet wat de ander zegt. En na drie keer achter elkaar ‘wat zei je’ gevraagd te hebben, lach je maar sullig en praat je er gauw overheen.

 5. Ochtendstem
  Wat betreft de beste tijd om te bellen: dat is niet (maar echt NIET) ’s ochtends. Wanneer je die dag nog nauwelijks (of niet) gesproken hebt, je mond nog zo droog als de Sahara is en de slaap nog in je stem zit. Geen goed moment om een belangrijk telefoontje te beantwoorden. Veelvoorkomende vragen van de persoon aan de andere kant van de lijn: “Oh, bel ik je wakker?” / “Ben je ziek?” / “Ben je verkouden?” Waarop jij ongemakkelijk antwoordt “Ik ben een beetje hees” en ondertussen denkt “Ehm, dit is mijn ochtendstem, oké.”
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good