DJ Wendy tipt een inspirerend stijlicoon en geweldige dj

Beluister haar muziek en je bent fan

dj
Melody Lieftink

Als brand manager van Glamour houdt Wendy zich iedere dag bezig met het organiseren van toffe events en zorgt ze ervoor dat het magazine elke maand in de winkels ligt en bij abonnees op de mat. Naast deze fantastische baan heeft ze nóg een job, DJ, en dus een grote passie: muziek, waar ze over schrijft voor glamour.nl.

In mijn vorige column stipte ik het al even aan, het is helaas nog niet zo goed gesteld met de verdeling tussen mannen en vrouwen binnen de muziekwereld. Ondanks het feit dat er ontzettend veel goede vrouwelijke artiesten en DJ’s zijn, domineren mannen nog steeds de hitlijsten en line-ups van grote festivals.

Peggy Gou
Gelukkig komt hier wel steeds meer verandering in. Zo volg ik op Instagram verschillende vrouwelijke DJ’s die ik echt te gek vind. Één van hen is Peggy Gou, born and raised in Zuid-Korea en inmiddels alweer een tijdje woonachtig in Berlijn, de bakermat van techno.

Peggy vliegt de hele wereld over om te draaien in de tofste clubs en op festivals. Ze mixt verschillende stijlen door elkaar en staat bekend om de energie die ze geeft tijdens haar set. Ik word in ieder geval altijd blij als ik naar haar kijk en luister.

Set
In 2017 werd Peggy door Boiler Room gevraagd om te draaien tijdens Dekmantel festival in Amsterdam. Boiler Room is een platform waarbij artiesten worden gefilmd tijdens hun set en deze video’s gaan vervolgens vaak viral op social media. Voor artiesten is dit een uitgelezen manier om zichzelf te presenteren aan een wereldwijd publiek. Benieuwd naar een set van Peggy?

Voor BBC neemt Peggy regelmatig mixtapes op waarin haar brede smaak aan muziekstijlen goed hoorbaar is. Ik vind deze mixtapes heel fijn om te luisteren als ik aan het werk ben of wanneer ik in de mood wil komen voor een avondje uit. De laatste mixtape van Peggy voor BBC kun je hier beluisteren.

Stijl-icoon
Peggy heeft echter niet alleen een goede muzieksmaak, ze ziet er ook nog eens altijd fantastisch uit. Peggy is de definitie van cool. Haar kledingkast wil ik één op één overnemen. Ik haal veel inspiratie uit haar looks, ze heeft een beetje een boyish stijl en maakt dit af met de meest toffe designer items. Ik kan het echt aanraden om haar te volgen op Instagram.

Peggy heeft al regelmatig in Nederland gedraaid, onder andere tijdens ADE en dus bij Dekmantel. Ik wil graag een keer een live set van haar bijwonen, op Resident Advisor kun je vaak de up-to-date tourschema’s van artiesten checken.

Peggy Gou ik vind je te gek, kom je snel weer een keer naar Amsterdam?

Tot de volgende keer!

Ben je erbij?
P.S. Wil je mij een keer zien draaien? Aanstaande vrijdag 1 maart draai ik bij the Borrel midden in het Centraal Station van Amsterdam. Dit feestje begint om 18.00 dus je kan meteen vanuit werk door voor een drankje. Mijn Glamour-collega’s komen ook een dansje wagen en ik zou het super gezellig vinden als jij ook komt! Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good