Deze lijsten met alleen maar vrouwelijke artiesten wil je luisteren op Spotify

Girls support girls

Hair, Blue, Orange, Red, Lip, Yellow, Beauty, Hairstyle, Fashion, Headgear,
Danielle Levitt

2019 is het jaar van de vrouw. Het is onze tijd. En daarom is het ook de tijd om te luisteren naar muziek van vrouwelijke artiesten. Na het Molendijk-debacle en met Famke Louise op onze januari-februaricover hebben wij besloten Glamour's Top 2000 te starten op Spotify, met alleen maar vrouwelijke artiesten.

Bring it on
Zoals Douwe Bob heel mooi in een interview met onze Anke zei: “Wat vrouwen van mannen kunnen leren? Die tijd hebben we nu wel gehad. Het is nu de tijd van de dame. Ik denk dat wij ons de komende paar honderd jaar even koest moeten houden.”

Gimme more
Elke maand zullen Nederlandse muzikanten Glamour's Top 2000 lijst aanvullen met hun favorieten, om aan het einde van een jaar een waanzinnig lekkere lijst te hebben met fantastische muziek.

En wat jij dan kunt doen? De lijsten beluisteren tot je een ons weegt, zodat die streams omhoogschieten, zodat vrouwelijke artiesten gezien worden, zodat ze terechtkomen in toplijsten van Spotify, zodat nog meer mensen hun muziek luisteren, zodat we zien dat vrouwen wel degelijk steengoeie muziek maken.

Sassy women
Glamour's Top 2000-lijst is overigens niet de enige lijst tot je beschikking. Nee, nee; Spotify is een walhalla aan vrouwelijke artiesten die het verdienen om oneindig gestreamd te worden.

Weet je niet waar je moet zoeken? Wij helpen je. Makkelijk zat. Zoek om te beginnen op het woord 'women' in die zoekbalk in Spotify. Vervolgens krijg je tientallen lijsten waarin alleen maar vrouwelijke artiesten staan. Hou je van popmuziek? Dan heb je de lijst Women of Pop. Meer van de Country? R&B? Enzovoorts, enzovoorts.

Binnen elk muziekgenre of voor elke mood is er wel een lijst te vinden waar niet alleen jij blij van wordt, maar ook de vrouwelijke artiesten die de muziek hebben gemaakt. Laten we voor Internationale Vrouwendag vooral de lijsten Women in Music, Empowering Songs for Women en Sassy Independent Women grijs draaien.

Inspiratie
Wil je nog meer inspiratie, lees dan de blogs van Glamour's Wendy, overdag brand manager, 's avonds dj. Benieuwd waar haar liefde voor muziek vandaan komt en van welke vrouwelijke artiest ze momenteel fan is? Je leest 't allemaal.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good