DGTL: het meest duurzame festival ter wereld?

DGTL wil in 2020 het eerste circulaire festival zijn

festival-festivalagenda-2019-festivals-guide-DGTL
DGTL

Dit festival wil het meest duurzame festival ter wereld worden

Festivalliefhebber? Dan ken je DGTL vast en zeker. De Nederlandse festivalorganisatie geeft niet alleen fantastische feesten op Hollandse bodem, maar heeft ook edities in Santiago (Chili), São Paulo (Brazilië), Barcelona & Madrid (Spanje) en Tel Aviv (Israël). Naast grootste muziekfestival ter wereld heeft DGTL een veel groter en belangrijker doel: het meest duurzame festival ter wereld worden.

Duurzaamheid

DGTL Festival wil een volledig circulair festival worden. Ambitieus? Zeker. Al zijn ze op de goede weg. Deze week maken zij hun sustainable programma voor hun Nederlandse editie (Amsterdam) bekend. Zo zal er op het festival om voedselverspilling tegen te gaan onverkochte en verspilde producten gebruikt worden om (vleesvrije) maaltijden mee te koken. DGTL draait hiermee - samen met The Food Line-Up, Instock en de Revolution Foundation - het systeem om. Het menu is niet langer gebaseerd op wat bezoekers zouden willen eten, maar op die 30% van de producten die nooit wordt gegeten. Daarnaast werkt DGTL elk jaar samen met Innofest; zij gebruiken toonaangevende Nederlandse festivals als proeftuinen voor innovaties, en verandert hun festivalterrein in living-labs. Ook zal DGTL Festival in 2019 composttoiletten van KAKIS inzetten. Zo, daar kan menig festivalorganisatie een voorbeeld aan nemen.

The future is female

Ook een stap in de goede richting: de line up met meerdere vrouwelijke dj's. Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de dj scène. Wereldwijd staan vooral mannen achter de draaitafels. Onlangs lanceerde pr-manager en eigenaar van bureau The Media Nanny José Woldring nog het project 'Making Moves in Music' waarin vrouwen met dj-skills de kans krijgen om hun droom waar te maken en om zo meer vrouwen achter de draaitafels te krijgen. DGTL geeft wat ons betreft het goede voorbeeld. Het is nog lang geen 50/50 verdeling achter de decks, maar iedere stap vooruit maakt verschil.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good