Eline wil het hebben over een type man: de Hipstersnob

"Je krijgt de wind van voren als je op zondag naar Ikea gaat want dat is voor het plebs"

hipster-snob-daten-liefde
Karl Heinz

Eline Cordie (33) was de afgelopen vijftien jaar onder andere go-go danseres, suikerspinverkoopster en mislukt fotomodel. Nu schrijft ze elke week voor Glamour over alles wat haar bezighoudt.

Vandaag, lieve lezers, wil ik het met jullie hebben over een type man dat elke heteroseksuele vrouw wel kent: de Hipstersnob. Hij snuift neerbuigend als je toegeeft die ene obscure orgelband uit de jaren ’70 niet te kennen. Een flut-romannetje lezen op vakantie is een no go want meneer valt alleen op vrouwen die Hele Moeilijke Boeken lezen. En je krijgt de wind van voren als je op zondag naar Ikea gaat want dat is voor het plebs. Maar ook als je het geluk hebt de Hipstersnob niet tegen het lijf te lopen, ken je dit type man. Hij heeft namelijk vele gedaanten en beweegt zich in allerlei kringen. Het komt erop neer dat hij de eisen stelt en jij geacht wordt daaraan te voldoen. En omdat hij zoveel voorkomt staat er ook een type vrouw tegenover: de Cool Girl.

Een Cool Girl (een term ontleend aan de bestseller en film Gone Girl) is, kort door de bocht, de Ideale Vrouw. Ze is knap zonder te ijdel te zijn, sexy, slim, kan alles eten zonder ooit dik te worden. Drinkt bier, kijkt graag sport, is altijd opgewekt en in voor een schunnige grap. Ze zeurt nooit, is te allen tijde kalm en begripvol.

Uiteraard zijn er vrouwen die zich hier in grote lijnen in herkennen. Die een beeldschoon uiterlijk moeiteloos combineren met een liefde voor autotechniek. Het gaat er meer om dat Cool Girl alle stereotype ‘vrouwelijke’ eigenschappen (lief, zacht, mooi) combineert met ‘mannelijke’ stereotype eigenschappen (stoer, houdt van harde grappen en frikandellen). Mix dit door elkaar, stop het in een sexy lijf en je hebt Cool Girl. Denk bijvoorbeeld aan Megan Fox in Transformers of Zooey Deschanel in 500 Days of Summer. Cool Girl heeft vele variaties maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze bestaat niet, al denken veel mannen van wel.

Ook ik heb me in het verleden in allerlei bochten gewrongen om een Cool Girl te zijn. Ik was zo’n meisje dat beweerde meer mannelijke dan vrouwelijke vrienden te hebben, 'want ik heb gewoon meer met mannen' (leugens). Ik deed alsof ik van voetbal hield terwijl ik zo ongeveer niks saaier vind dan dat. Ik luisterde hele verantwoorde muziek als ik bij hem was en zette thuis Sean Paul op. Zat letterlijk met samengeknepen billen naast hem op de bank omdat ik geen scheet durfde te laten. En vooral beet ik op mijn tong als hij over mijn grenzen ging want ik wilde niet 'zo’n vrouw' zijn die een man alleen maar aan z’n kop zit te zeuren en hem probeert te veranderen. Uiteraard hield ik deze façade nooit lang vol. Na verloop van tijd kwam altijd aan het licht dat ik – hoi, verrassing! – een mens van vlees en bloed ben en geen robot, samengesteld in een fabriek die hapklare vrouwtjes aflevert.

Misschien kunnen we het De Man ook niet aanrekenen dat hij gelooft in Cool Girl. Wij doen zelf immers zo ons best om te voldoen aan die onmogelijke eisen. Als we daar nou eens mee uitscheien, zorgt dat wellicht voor meer gelijkwaardigheid in relaties. Want kom op zeg, het leven is te kort om constant je scheten in te moeten houden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good