Waarom je DGTL-festival niet mag missen

Het festivalseizoen is geopend!

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Als brand manager van Glamour houdt Wendy zich iedere dag bezig met het organiseren van toffe events en zorgt ze ervoor dat het magazine elke maand in de winkels ligt en bij abonnees op de mat. Naast deze fantastische baan heeft ze nóg een job: DJ. En dus een grote passie: muziek, waar ze over schrijft voor glamour.nl.

Deze week tipt Wendy een festival: DGTL.

Ik houd van de festival-vibe en ben vanaf de eerste editie al een trouwe bezoeker van DGTL-festival.

Voor mij is DGTL altijd de opening van het festivalseizoen, waar ik na lange wintermaanden weer festival-vrienden tegenkom: een soort reünie dus.

DGTL is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de bekendste Nederlandse festivals met een sterke line-up. En niet alleen in Nederland is DGTL bekend, ook in Barcelona, Sao Paulo en Tel Aviv vindt het festival jaarlijks plaats.

Duurzaam
Naast het feit dat DGTL voor mij dé opening is van het festivalseizoen, vind ik het ook heel goed om te zien hoe de organisatie van DGTL zich inzet om het festival zo duurzaam mogelijk te maken. Festivals zijn ontzettend leuk, maar de effecten op het milieu zijn niet mis. DGTL is zich hier zeer van bewust en heeft zichzelf het doel gesteld om in 2020 het eerste klimaatneutrale festival ter wereld te worden. Wat dat inhoudt?

Al het eten dat op DGTL verkrijgbaar zal zijn, is meat-free. Niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor het milieu. Daarnaast is voedselverspilling wereldwijd een groot probleem, jaarlijks wordt ongeveer 1/3 van al het voedsel verspild. DGTL pakt dit probleem aan door het menu te baseren op die 30 procent van de producten die nooit wordt gegeten, en gebruikt hiervoor voedsel afkomstig van de beschikbare reststromen van de lokale voedselketens.

Ook vindt DGTL het belangrijk om iets terug te geven aan de stad. Daarom hebben ze in samenwerking met studenten van de TU Delft circulaire en modulaire lantaarnpalen ontwikkeld die tijdens het event het festival verlichten. Na het festival blijven deze lantaarnpalen staan en krijgen ze een tweede leven op de NDSM werf.

Ace & Tate
Met het hippe brillenmerk Ace & Tate heeft DGTL gekeken naar hun afvalstroom. Ace & Tate bleek namelijk duizenden lenzen te bezitten die slechts als afval dienden. Dit leidde tot het gezamenlijke circulaire art project ‘Refract.' Dit kunstobject, wat tijdens DGTL te bewonderen is, is gemaakt van vijftienduizend (!) lenzen. Na het event zal het kunstwerk rondreizen.

Dan nóg een leuk weetje: DGTL vervoert de artiesten zo duurzaam mogelijk. Zo slapen de dj's onder andere in één van de duurzaamste hotels van Nederland, hotel Jakarta. Ook worden de artiesten in elektrische auto’s naar het festivalterrein vervoerd.

Vrouwen line-up
Naast het duurzame aspect, vind ik het super om te zien dat DGTL zoveel vrouwelijk talent op de line-up heeft staan. DGTL vindt het belangrijk om talent een podium te geven en hierbij maakt gender en afkomst niets uit. Uiteindelijk voert dit namelijk allemaal niet de boventoon en gaat het in the end nog steeds om de beleving, de muziek en de ervaring.

Ik verheug me erop om de volgende DJ’s te checken aankomend weekend. Zie ik je daar?

Zondag 21 maart

16.00u – Carista (Frequency)
16.45u – Amelie Lens (Generator)
17.00u – Disclosure (AMP)
19.00u – Honey Dijon (AMP)
20.30u – Black Madonna (Frequency)

DGTL vindt van vrijdag 19 t/m zondag 21 april plaats op de NDSM-werf in Amsterdam.

Er zijn nog een paar laatste kaarten verkrijgbaar.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good