Money Challenge: Glamour's Lin leeft een week van €50

Elke week gaat een redacteur de uitdaging aan

glamour-challenge-50-euro
Louisa van Zuilichem

Money, money, money, it's so funny... of in dit geval niet? Uit onderzoek blijkt dat millennials steeds minder sparen. Maar omdat ook wij een huis op Ibiza, een jacht in Marbella en een chalet in Zwitserland willen, gaan we met Glamour de €50 challenge aan.

Het concept is simpel: een week lang leven van één oranje biljet, zodat we aan het einde van de maand geld over hebben om op de spaarrekening te zetten.

Elke week gaat een redacteur de uitdaging aan. Deze keer is het de beurt aan digital editor stagiaire Lin. Benieuwd naar haar 'huishoudboekje'?

Hair, Face, Eyebrow, Facial expression, Beauty, Hairstyle, Lip, Chin, Smile, Skin,
Glamour

Studie / beroep: Student journalistiek en stagiaire bij Glamour.
Inkomen:
DUO-lening: €882,47 per maand, stagevergoeding: €350 per maand.

Dinsdag:
Op de eerste dag werd meteen mijn huur (€518,42), sportschool (€19,99) en fiets (€12) afgeschreven. Laten we dit maar niet meetellen, anders ben ik meteen af voor de komende vier maanden. Thuis ontbijten doe ik niet, want dat vind ik veel te vroeg. Ik kies er vaak voor een ontbijtje op het station te scoren. Deze week besloot ik mijn eigen brood te smeren en mee te nemen. Lunchen kan ik op stage en moet ik één keer per maand afrekenen. Gelukkig was het deze week geen payday, dus ik betaalde (nog) niks voor mijn middageten. 's Avonds kneep ik even mijn ogen dicht toen ik langs de noodle-bars, saladerestaurants en fastfoodketens op het station liep, deed ik braaf boodschappen en at ik een soepje thuis.
Uitgave: €3,48

Woensdag:
Op de redactie kocht ik een koffie, onder het mom van treat yourself. Lunch werd een mais boterhammen met kipfilet en hummus en 's avonds at ik een ietwat vieze pastasalade bij de Ah To Go.
Uitgave: €5,45 tussenstand: €8,93

Donderdag:
's Ochtends in de trein at ik met trots mijn zelf gesmeerde boterhammen en als lunch koos ik voor boterhammen met hummus en kaas. Eenmaal thuis deed ik boodschappen en kocht ik brood en beleg. 's Avonds trakteerde mijn beste vriendin op pizza - thanks nog! Om iets terug te doen, betaalde ik de mojito's die avond. Gelukkig gold de actie twee voor de prijs van één.
Uitgave:
€10,50 tussenstand: €19,43

Vrijdag:
Mijn ontbijt en lunch was the usual. Na mijn stagedag is het tijd voor weekend: uitgaan! Drank voor tijdens de 'pre-drinks' lag (gelukkig) nog in mijn koelkast, dus dat scheelt. Van tevoren ging ik langs een pinautomaat zodat ik niet - na drie tequila - de challenge vergeet en mijn pinpas erbij tover. Avond eten was, heel origineel, een maaltijdsalade.
Uitgave: €23 tussenstand: €42,43

Zaterdag:
Normaal gesproken ga ik naar mijn ouders in het weekend, maar deze keer bleef ik thuis; scheelt weer treinkosten. Wel moet ik daardoor zelf mijn eten betalen: elk voordeel heeft zijn nadeel. Gelukkig had ik voor mijn ontbijt en lunch nog genoeg brood en Cup-a-Soup in huis. Zoals je misschien al wel gemerkt hebt, is koken geen hobby van me, dus ook deze avond werd het geen spannend 5-gangen diner, maar een couscous salade.

Uitgave: €5,03 tussenstand: €47,46

Zondag:
Zondagen zijn er om niks te doen, toch? Mijn ontbijt bestond uit boterhammen met kipfilet en omdat het brood wat oud werd, maakte ik er 's middags een tosti van. Ik sloot online een Microsoft account af - om hem daarna direct weer op te zeggen. Dus dat kostte mij in totaal maar één cent. Lang leven de eerste gratis proefmaand. 's Avonds nam mijn moeder me mee uiteten en betaalde ik het toetje.
Uitgave: €5,51 tussenstand: €52,97

Maandag:
Als je hebt meegerekend, zie je dat ik bijna niks meer heb om uit te geven. Oeps. Gelukkig ligt mijn voorraadkast vol met crackers en had ik nog beleg in de koelkast. Na stage mocht ik bij een studiegenoot pasta komen eten en kocht ik alleen een cappuccino op de redactie.
Uitgave:
€3,40

Resultaat: Ik heb de eindstand voor je uitgerekend en het spijt me zeer, maar ik heb het niet gehaald. Nét niet. Mijn uitgave komt uit op €56,37. Had ik het beter kunnen doen? Vast wel, die cappuccino's waren niet nodig en een mojito kon ik ook een keer overslaan. Wel stuurde ik donderdag een sushi-tikkie waarvoor ik €34 kreeg. Dus als ik die meereken, ben ik met vlag en wimpel geslaagd. Is dit valsspelen? Ja, 100 procent.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk