Geldzaken: de inkomsten en uitgaven van teamleider Ingeborg

"Ik ben geïnspireerd door het minimalisme"

Ingeborg-portemonnee
Glamour

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze maand: Ingeborg Bloem.

Maandlasten
Wie Ingeborg Bloem (31)
Beroep teamleider operations bij een frisdrankbedrijf
Salaris €5300 bruto
Woont samen in Leiden met haar vriend
Huur €810
Huishoudpotje € 708: G/W/L, televisie en internet, zorgkosten, verzekeringen, telefoonkosten, tenniscontributie, autokosten (inclusief verzekering en parkeerlicentie)
Sparen €1000
Boodschappen inclusief uitjes en leuke dingen samen €200

Sharing is caring
“Mijn vriend en ik wonen samen in de binnenstad van Leiden, een prachtplek! Ik betaal 61 procent van onze gezamenlijke lasten. Alle vaste lasten hebben we verdeeld naar ratio van salaris, wel zo eerlijk. Of hij het erg vindt dat ik wat meer verdien? Nee joh, we zijn niet ouderwets.”

Bewust consumeren
"Ik geef alleen geld uit aan dingen die ik echt nodig heb en die mij echt gelukkig maken. Zoals: boxing wraps, die ik nodig heb voor mijn nieuwe verslaving: boksen. Ik ben best zuinig. Dat heb ik, samen met hard werken voor je eigen geld, vanuit huis meegekregen. Sparen is voor mij peanuts. Zo heb ik pas – niet heel duurzaam trouwens – een auto kunnen kopen."

Uit eten als vegan
"Uit eten gaan is een traktatie! Als er iets te vieren valt, gaan mijn vriend en ik naar SNCKBR, een leuk restaurantje in Utrecht met vegetarische en veganistische gerechten op de menukaart. Veganistisch eten is iets duurder – vandaar dat ik probeer creatief te zijn in de keuken. Als we uit eten gaan geven we ongeveer €100 uit, een paar glaasjes wijn horen er dan ook bij."

Minimalisme
"De overconsumptiemaatschappij viert hoogtij. Zonde! Heel veel spullen hebben geeft ook veel ruis; het leidt af van de dingen die écht belangrijk zijn. Ik ben geïnspireerd door het minimalisme. Het boek van Jelle Derckx, ‘Verlangen naar minder’, heeft mij nog bewuster gemaakt van wat ik koop. Als ik iets nodig heb, ga ik eerst naar de kringloopwinkel. Ik kocht er pas nog voor €3 een outfit voor een Burning Man-feest! Ik bespaar geld én draag bij aan een beter Nederland."

Dream big
"
Ik brouw bier en zou ooit mijn eigen brouwerij willen, waar ik met zo veel mogelijk lokale producten duurzame, lekkere biertjes kan brouwen. Het allerliefst ergens in het buitenland, op mijn eigen land – zodat ik zelf grondstoffen kan verbouwen…"

What else?
"Een bijbehorende eco-Airbnb, denk aan: traditionele maar duurzaam gebouwde huisje vlak bij zee. Ik hoop hiermee de gasten kennis te kunnen laten maken met een duurzame levensstijl én veganistisch eten en bier gemaakt met lokale producten. Voor nu: blijven dromen en sparen."

De Rabobank-expert:
"Als je graag spaart, kun je dat heel makkelijk doen met ‘Spaarpotjes’. In de Rabo Bankieren App kun je tot twintig verschillende Spaarpotjes aanmaken waaraan je een specifiek doel kunt koppelen. Zo wordt sparen voor een reis, elektrische auto of de kosten koper voor een eigen huis super motiverend: je ziet het bedrag gewoon groeien."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk