Glamours boekenclub: recensie over ‘Nailed it'

Het nieuwe boek van de koningin van de nagels: Marian Newman

nail-art
Getty Images

Glamour tipt je graag fijn leesvoer, daarom beoordeelt boekrecensent Saraï van Well of het boek de moeite waard is of niet. Deze keer: Nailed it van Marian Newman.

‘Als je coole nagels hebt, word je wakker en denk je: 'Oh, ik ben nu al blij’, zei GoT-actrice Maisie Williams ooit. Het aanbrengen van een perfecte look op een nagel is de afgelopen decennia verheven tot een ware kunstvorm. Lijken jouw nagels meer op het resultaat van een vingerverf kinderfeestje als je ze hebt gelakt? Dan is het tijd om de inner artiest in je los te laten met ‘Nailed it.’, het nieuwe boek van de koningin van de nagels Marian Newman.

‘I’m Marian. I do nails.’ De naam Marian Newman zal bij velen waarschijnlijk niet meteen een belletje doen rinkelen. Maar deze vrouw, of koningin van de nagels zoals ze door de buitenlandse pers wordt genoemd, heeft een cv waar je u tegen zegt. Zo werkte ze met grote namen als John Galliano, Alexander McQueen en Kate Moss, is ze verantwoordelijk voor de iconisch nagellook van zangeres Björk en heeft ze meegewerkt aan bijna vijftig Vogue covers. Maak kennis met Marian Newman, je nieuwe beste vriendin als het aankomt op nagels!

Toeval
Newman steekt ‘Nailed it.’ op een luchtige toon in, alsof ze tijdens een feestje tegenover je gaat zitten en vertelt hoe ze in de beautyindustrie is gerold. En dat is niet het stereotyperende verhaal. Wat wie dacht dat de Queen of nails vroeger stiekem haar moeders nagellakvoorraad plunderde heeft het mis. Newman werkte na de middelbare school jarenlang in het Metropolitan Police Forensic Science Laboratory, een laboratorium waar onderzoek gedaan wordt naar nieuwe vormen van sporenonderzoek. Haar carrière als nagelstyliste begon volgens haar per ‘toeval’.“Na het krijgen van mijn tweede kind, rond de jaren ’80, was ik weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik daagde mijzelf uit om iets totaal anders te gaan doen. Dat werd een cursus over make-up in Londen. Ik had geen idee dat dit het punt zou zijn waarop mijn carrière als nagelstylist zou beginnen.” Newman eerste opdracht was met de bekende Britse fotograaf Nick Knight, waarna haar carrière een vlucht nam.

Iconisch
‘Nailed it’ is een echt koffietafelboek vol prachtige, haarscherpe foto’s van de nagels die Newman creëerde. Van de iconische spacelook voor zangeres Björk tot de perfecte ‘nude’ nagellook voor Cara Delevingne. Hierbij geeft ze niet alleen een inkijkje in het creëren van de perfecte nagel en tips hoe je deze kunt namaken. (Het hoeft geen verrassing te zijn dat de looks dusdanig complex zijn dat het oefenen niet moet worden beperkt tot een paar uur voor een leuk feestje om een kliederfestijn te voorkomen) Ze geeft ook een exclusief kijkje achter de schermen van de mode-industrie. Zo blijkt model Kate Moss iedereen op de set te begroeten door vrolijk maar hard ‘Morrrrrrrrrrning!’ te roepen, en is het aanbrengen van een look op de nagels van Lady Gaga een ware uitdaging. “Gaga is iemand die graag met haar handen praat. Op een gegeven moment hing ik horizontaal over de make-upstoel waar ze inzat om haar hand te kunnen doen.”

Conclusie
‘Nailed it’ geeft een uniek inkijkje in het werk van een van ’s werelds beste nagelstyliste. Prachtig vormgegeven met de foto’s die op zich al kunstwerken zijn en interactief door de vele tips die Newman geeft.

Bestel nu
Bol.com

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good