Dit doet een dagje shoppen voor je lichaam

Niet alleen een cardio voor je portemonnee

shoppen-workout
Christian VierigGetty Images

Slenteren met je tassen van de ene naar de andere winkel. Winkel in, winkel uit, kleding uit, kleding aan, trappen op, trappen af. Shoppen is een topsport. Maar hoe goed is deze workout voor je? Wij zijn op onderzoek gegaan.

Calorieën
Het Britse dagblad Daily Mail schrijft dat een vrouw gemiddeld 15.000 calorieën per jaar verbrandt met shoppen en daarbij 289 kilometer loopt. Ter vergelijking: dat is iets meer dan van Amsterdam naar Maastricht. Stel je winkelt elke maand twee keer, verbrand je ongeveer 576 calorieën per shopsessie. Daarvoor moet je één uur baantjes trekken.

Side note: de meeste vrouwen scoren tijdens het shoppen niet alleen een paar schoenen dat ze écht niet nodig hadden maar níet konden laten liggen, maar ook een - vaak minder gezonde - snack. Of je nu snel een chocoladereep naar binnen werkt, of uitgebreid sushi gaat lunchen: het telt toch echt mee.

Work-out
Ondanks dat je met shoppen calorieën verbrandt en zelfs je bankrekening lichter maakt, wordt shoppen niet door iedereen als workout gezien. Je hartslag blijft nagenoeg gelijk en je spant je lichaam niet echt in. Toch zijn er op internet talloze artikelen te vinden over hoe je er wél een exercise van maakt. En nee, je hoeft niet te hink-stap-springen of in jumping jacks jezelf naar de volgende winkel te verplaatsen. Wat je wél kunt doen is altijd de trap nemen, ook als er een lift is. De fiets pakken in plaats van de auto en het OV links laten liggen. Een squat doen als je iets van de onderste plank wil pakken. En je armen vol winkeltasjes voor je houden in plaats van naast je. Hallo, cardio.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good