Het internet gaat los: alle vrouwen hebben sproet op precies dezelfde plek

Een dermatologist geeft een mogelijke verklaring

Clara-Balzary
Clara Balzary

Tijd voor de nieuwe Yanny/Laurel en goud-witte jurk. Het internet heeft weer een bijzonder fenomeen ontdekt. Deze keer gaan Twittergebruikers los over het feit dat bijna alle vrouwen precies dezelfde sproet hebben.

Sproet

Het begon allemaal met een Tweet van Aaryn: "Ladies, hebben jullie ook een sproet in het midden van je pols of is dit een mythe?" Hierop volgen honderden reacties van vrouwen die óók allemaal een sproet op precies dezelfde plek hebben zitten.

Oorzaak
Wat de oorzaak van dit fenomeen is? Op internet gaan er meerdere theorieën rond, waarvan er een aantal over de zon gaat. Zo vertelt de Amerikaanse dermatologist Debra Jaliman dat veel mensen vergeten hun polsen in te smeren met zonnebrand. Ook is je pols een plek die vaak langdurig wordt blootgesteld aan het zonlicht. Sproeten ontstaan of worden meer zichtbaar door de zon. Vandaar dus dat veel vrouwen een sproet op hun pols hebben, volgens de dermatologist. Dat zou overigens niet verklaren waarom vooral vrouwen de sproet op hun pols hebben..

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good