Money Challenge: Glamour's hoofdredacteur Anke de Jong leeft een week lang van €50

Iedere week gaat een redacteur de uitdaging aan

money-50-euro
Louisa van Zuilichem

Money, money, money, it's so funny... of in dit geval niet? Uit onderzoek blijkt dat millennials steeds minder sparen. Maar omdat ook wij een huis op Ibiza, een jacht in Marbella en een chalet in Zwitserland willen, gaan we met Glamour de €50 challenge aan.

Het concept is simpel: een week lang leven van één oranje biljet, zodat we aan het einde van de maand geld over hebben om op de spaarrekening te zetten.

Elke week gaat een redacteur de uitdaging aan. Deze keer is het de beurt aan Glamour's hoofdredacteur Anke de Jong. Benieuwd naar haar 'huishoudboekje'?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maandag
Ik start op maandag met de €50 challenge. Dit wordt een hele uitdaging, want de sale is begonnen en ik kijk regelmatig op mijn favoriete sites zoals MyTheresa, Zalando en &Otherstories hoe het met de kortingen zit. Ik mag deze week dus niet in de verleiding komen. Ik geef op deze eerste dag meteen €28,30 uit. Maar weloverwogen; €25 bij de groenteboer aan fruit (appels, bananen, ananas) en avond eten voor twee avonden. En €3,30 aan mijn soja latte die ik elke ochtend bij At Seven haal. Het koffietentje zit ongeveer onder mijn huis, ik vind het heerlijk om hier mijn dag te beginnen, soms kort de krant te lezen en dan naar kantoor te gaan.

's Avonds sta ik aan de desk bij Shownieuws, onze kleedkamer ligt altijd vol met snoep, snacks en drinken. Ik stop een Bounty in mijn tas voor een ander moment deze week.

Uitgave: €28,30 tussenstand: €28,30

Dinsdag
Ik ben me bewust dat ik niet elke ochtend mijn soja latte kan halen, dus ik ga vandaag voor de koffie op kantoor. Niet top, ik hou het bij zwarte koffie. Kan niet zoveel mis mee gaan. Ik ontbijt met een banaan, lunchen doe ik op kantoor. Ik doe mee met een lunch programma en dat wordt maandelijks van mijn salaris ingehouden, dus die reken ik niet mee. In de middag krijg ik een cola zero van mijn collega Yeliz. Beste cadeau in tijden. 's Avonds ga ik trainen (betaal ik ook maandelijks) en heb ik een maaltijd van de groenteboer als diner. Vandaag €0 uitgegeven.

Uitgave: €0 tussenstand: €28,30

Woensdag
Ik ontbijt met fruit en ga wederom voor de koffie op kantoor. Niet top, maar het is niet anders. Ik scroll door de sale op MyTheresa, ik besluit de items in mijn winkelmand te doen, en als ik ze volgende week nog steeds te gek vind, dan mag ik ze misschien bestellen van mezelf. Het is goed voor mij om af en toe iets minder impulsieve aankopen te doen.
Ik lunch weer op kantoor en 's avonds heb ik een mazzeltje: ik ben uitgenodigd door Bulgari voor een waanzinnig diner op een dakterras in Amsterdam. Ik word verwend met een heerlijke vier gangen diner en ga rollend naar huis. Vandaag weer €0 uitgegeven.

Uitgave: €0 tussenstand: €28,30

Donderdag
Ik ontbijt met mijn laatste fruit en ga wederom voor de koffie op kantoor. We gaan verhuizen met Glamour naar een nieuw kantoorpand. Dus vandaag ga ik de hele dag inpakken. Ik lunch op kantoor en 's middags is er een afscheid van een stagiaire. Ze trakteert op tompoucen en die neem ik graag aan. Einde van de dag is er een borrel vanwege de laatste dag in het oude pand. Ik neem een wijntje en wat borrelhapjes, scheelt weer. 's Avonds thuis bak ik nog een kaasburger (die had ik al in huis). Inmiddels drie dagen geen euro uitgegeven.

Uitgave: €0 tussenstand: €28,30

Vrijdag
Ik ontbijt met crackers met pindakaas, dit had ik gelukkig al in huis. Ik werk wat in een koffiezaakje en bestel een koffie, een tosti en een glas kraanwater. Ik moet €7,70 afrekenen. Einde van de middag moet ik weer richting Talpa, ik sta 's avonds weer aan de desk bij Shownieuws. Ik plunder daar de kleedkamer op chips, snoep en chocola. Na de uitzending ga ik met collega Celine nog een drankje drinken. We halen allebei een rondje. Ik geef 12 euro uit.

Uitgave: €19,90 tussenstand: €48,20

Zaterdag
Mijn zusje is jarig geweest en geeft een feest in de tuin van mijn moeder en haar man in Friesland. Dat komt goed uit, want ik zit al bijna over mijn €50 budget heen. Ik rij op tijd die kant op en laat me verwennen door mijn moeder qua lunch en diner. Het cadeautje voor mijn zusje komt me erg slecht uit. Uiteindelijk vind ik een leuk pyjama-pakje bij de Hunkemöller voor de helft van de prijs. Maar het is nog steeds €20 #fail.

Uitgave: €20 tussenstand: €68,20

Zondag
Het is warm, dus ik ontbijt in de tuin in Friesland en ga in de middag terug naar Amsterdam. Mijn moeder geeft me nog wat lekkere dingen mee. Ik ben een beetje brak dus ik haal onderweg een flesje cola: €2,25 euro.

Eindstand: €70,45


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk