Duits bedrijf omzeilt tampon-tax met geniaal idee

Bye, bye tampon-tax

Hand, Finger, Illustration, Nail,
Louisa van Zuilichem

That time of the month is alles behalve een feestje. Gemiddeld menstrueren vrouwen vanaf hun 13e tot 51ste levensjaar. Dat is héél lang. Als je ook eens de moeite neemt om uit te rekenen hoeveel geld je er überhaupt aan kwijt bent, zakt je broek daar waarschijnlijk van af.

The Female Company

We achten de kans klein dat je jezelf failliet zal menstrueren, maar het gaat niet eens alleen om de financiële last. Het is een principe kwestie. In Duitsland, bijvoorbeeld, betaal je zonder blikken of blozen 19% belasting op tampons. Waarom? Omdat het gezien wordt als luxeproduct. Hoezó luxeproduct? The Female Company, een Duits bedrijf dat van biologische tampons verkoopt, kwam met een ludiek protest: het tamponboek.

The Tampon Book

The Female Company verpakt hun biologische tampons nu in een boek. Heel slim, omdat daar in Duitsland slechts een belasting van 7% op geldt. The Tampon Book koop je voor zo’n €3 en bevat naast 15 tampons, ook anekdotes over menstruaties en illustraties. "We kwamen op het idee toen we ons realiseerden dat er waarschijnlijk maar weinig zou veranderen," vertelt mede-oprichtser Ann-Sophie Claus aan The Guardian. "De Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, liet weten dat hij de belasting niet wilde verlagen, omdat hij niet kon garanderen dat bedrijven ook daadwerkelijk de belastingverlaging zouden doorvoeren."

Uitverkocht

De exemplaren vliegen inmiddels over de toonbank. De eerste druk was binnen één dag uitverkocht en de tweede druk ook in een mum van tijd. Het boek is echter alleen nog in het Engels verkrijgbaar.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good