Exclusief interview met StukTV: "Het kan overweldigend zijn, die aandacht"

Stefan, Thomas en Giel over roem, vrouwen, carrière en geld

Stefan, Thomas en Giel weten al zes jaar iedereen aan hun scherm te kluisteren. En begin dit jaar werd StukTV als eerste YouTube-kanaal ooit overgenomen door Talpa. Stromen de miljoenen (volgers) binnen, mannen?

De heren vertellen je alles in Glamours zomerboek, waarvoor ze speciaal naar Cannes vlogen voor een fotoshoot (vanaf woensdag 3 juli in de winkels, online bestellen kan ook). Een preview van het interview lees je hieronder. En benieuwd naar de avonturen van de mannen en Glamour-redacteuren in Cannes? Check de backstage-video bovenaan het artikel.

Hoe bevalt het “echte” kantoorleven, want dat zal er bij Talpa wel anders uitzien?
Giel: “Kantoorleven. Dat is intrigerend hoor. Met z’n allen in de file omdat iedereen per se om 09.00 uur moet beginnen. Waar zijn we nou met mee bezig? En die koffiehoek, ik vind het wat. Staat iedereen daar dom te lullen. Ga maar eens kijken, er staat áltijd een groepje te hangen bij de koffiehoek. Eigenlijk is het heel inefficiënt, op kantoor zitten. Hiervoor had ik ook een kantoor, waar ik met StukTV zat, maar dat was uiteraard kleiner dan Talpa. We hadden wat bankstellen, wat verdwaalde stoelen en tafels. Als ik binnenkwam en ik zag alleen maar clean desks dan zei ik: ‘Wat is hier aan de hand?’ Wat maakt mij het nou uit hoe je werkt. Maak er maar een zooi van, als je maar levert. Het eerste wat ik zei toen ik op zevende verdieping van Talpa kwam – want daar moest ik ‘mijn’ afdeling gaan inrichten – is ‘eruit met die witte tafels en bureaustoelen, het lijkt hier wel een crematorium’. Hoe moet je in zo’n omgeving creatief zijn? Nu komen er bankstellen, een PlayStation en een groot televisiescherm.”

Moeten ze niet wennen aan die nieuwe millennial werkstijl van jullie?
Giel: “Ja, wat wil je dan, als je een 29-jarige aanneemt om de social-tak te leiden. Ik zei al direct bij de onderhandeling, ik kom hier niet van 9 tot 5 in mijn apenpakkie zitten.”

"Ik was wel even bang voor de overname"

Thomas: “Voor mij is er niet veel veranderd. Ik was wel even bang voor de overname. Het is toch je kindje. Ik hou niet van verandering, daar kan ik niet goed mee om gaan. Maar tot nu toe verloopt het goed. Ik ben blij. We kunnen nu groter denken, er is meer mogelijk, de budgetten zijn wat ruimer. Ik merk dat ik daardoor op creatief vlak word uitgedaagd.”

Heb je ook over de prijs moeten onderhandelen of kreeg je direct een zak geld aangeboden?
Giel: “Ik heb keihard onderhandeld. Ik wilde StukTV absoluut niet voor de eerste de beste prijs wegdoen. We hebben daar met bloed, zweet en tranen aan gewerkt.”

"Na twee weken op Bali vroeg ik mijn vriendin of we als-je-blieft weer naar huis konden gaan"

Is het is met vijf of zes nullen?
Giel: “Ik heb het er liever niet over. Maar ik hoef voorlopig niet op mijn bankrekening te kijken.”

Zit John de Mol dan ook hoogstpersoonlijk aan de onderhandelingstafel?
Giel: “Nee, dat laat hij zijn team doen. En dat is ook beter, want wij moeten daarna nog samenwerken, het over creatieve zaken hebben. Hij heeft er ook nooit iets over gezegd tegen mij, hij is enorm professioneel. Ik kan veel van hem leren.”

Sta jij wel eens 'uit'?, want daar lijkt het niet op?
Giel: “Nee. Dat vraagt iedereen, maar ik weet niet hoe dat moet. Ik vind mijn werk ook leuk natuurlijk, dus ik ga gewoon door. Mij moet je niet op een tropisch eiland zetten, zonder wifi. Dan flip ik. Ik was vorig jaar met mijn vriendin op vakantie op Bali. Na twee weken vroeg ik of we als-je-blieft weer naar huis konden gaan. Ik ben een workaholic.”

Wat is het gekste dat je hebt gekocht na de “klapper”?
Giel: “Twee dure auto’s in twee weken. Een Porsche en een Audi. En ik ben een huis aan het bouwen nu, in Uden.”

Met een landingsplek voor je helikopter?
Giel: “Haha. Ik sta met beiden benen op de grond, hoor. En ik hou niet van vliegen. Ik zei vorig jaar nog zo tegen mezelf: volgend jaar ga ik niet zoveel vliegen. Dat is nu al mislukt en we zitten pas op de helft van het jaar. Ik heb vliegangst, vreselijk. Ik heb een trauma opgelopen toen ik twaalf was. We zaten in een vliegtuig waarvan de motoren uitvielen en moest een noodlanding midden op zee maken, op een militair platform. Ik kan alles nog precies navertellen, zelfs wat de mensen voor mij aan hadden.”

Thomas: “Ook vervelend voor mij, want dan grijpt-ie me ineens vast. Lig je te slapen, is er turbulentie, heb je Giel ineens op je schoot.”

Stefan: “Hij slaakt dan ook een supervrouwelijk gilletje.”

En hoe gaan de zaken bij jullie twee?
Stefan: “Ik heb ook net een huis gekocht. In het karakteristieke IJmuiden, de mooiste stad van Nederland. Ik zeg liever niet waar, want IJmuiden is klein. Ik ben vroeger weleens de fout ingegaan, door video’s te maken in huis, fans te ontvangen of handtekeningen voor de deur uit te delen. Dat gaat niet meer. Ik had plots elke dag briefjes in de bus, ballen op het dak, in de hoop dat ik ze eraf haal om terug te geven.”

Dat lijkt me soms ook eng, die superfans.
Stefan: “Is het ook. Het kan ook overweldigend zijn, die aandacht. Dan wil je gewoon even rustig eten of boodschappen doen, en dan komen er fans je handtekening vragen. Tegenwoordig hol ik door de Albert Heijn, gooi in mijn mandje wat ik nodig heb en ben ik weer weg.”

Raak je jezelf niet kwijt met al die aandacht en roem?
Thomas: “Er zijn wel momenten geweest dat ik me te veel liet meeslepen, te vaak in de kroeg stond en op de rem moest trappen, omdat het anders niet goed zou aflopen. Ik vind het moeilijk om die balans te vinden. Ik ben onrustig, kan niet tegen stilzitten. Wil alles uit het leven halen. Dit jaar heb ik leren kitesurfen, ben ik gaan skydiven, ik hockey nog steeds. Ik heb dat thuiszitten nog niet goed onder de knie.”

Volgens Stefan en Giel ben je op dit moment “vies verliefd”?
Benieuwd naar de prille liefde van Thomas, naar de lange relatie van Giel en hoe hun vrouwen omgaan met al die aandacht? Het hele interview lees je in Glamours zomerboek dat vanaf woensdag 3 juli in de winkels ligt. De mannen zijn zeer openhartig over onzekerheden, toekomstplannen en omgaan met roem.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good