Money Challenge: Glamours Creative Director Saskia leeft een week lang van €50

Iedere week gaat een redacteur de uitdaging aan

money-challenge-50
Louisa van Zuilichem

Money, money, money, it's so funny... of in dit geval niet? Uit onderzoek blijkt dat millennials steeds minder sparen. Maar omdat ook wij een huis op Ibiza, een jacht in Marbella en een chalet in Zwitserland willen, gaan we met Glamour de €50 challenge aan.

Het concept is simpel: een week lang leven van één oranje biljet, zodat we aan het einde van de maand geld over hebben om op de spaarrekening te zetten.

Elke week gaat een redacteur de uitdaging aan. Deze keer is het de beurt aan Glamours Creative Director Saskia van Langevelde. Benieuwd naar haar 'huishoudboekje'?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maandag
Ik start op maandag. Ik had me dit weekend voorgenomen om een lijstje te maken voor boodschappen, zodat ik de hele week kan doorkomen, maar helaas had ik toch meer zin in Netflix en wat zon, dus ik begin de week zonder lijstje.

Op maandag werkt mijn vriendje thuis, dus doet hij boodschappen. ’s Ochtends eet ik een appel die we nog hadden liggen en 's middags lunchen we voor het eerst in ons nieuwe pand; Glamour is verhuisd naar de Houthavens. De eerste drie weken trakteert onze baas Luc ons op gratis lunch, dat is dus een meevaller voor deze week. ’s Avonds heeft mijn vriendje gekookt, dus ik hoef weer niets uit te geven.

Uitgave: €0 tussenstand: €0

Dinsdag
Dinsdagochtend wil mijn dochter een T-shirt voor de Avond4daagse. Ik weet nog niet zeker of ik deze aankoop ga meetellen, want het is eigenlijk niet míjn uitgave, maar hij kost €7,50. s 'Ochtends eet ik in de studio want we hebben een shoot. In de studio liggen altijd lekkere dingen, ik pak nu een croissant met jam. Daarna snack ik nog wat in de studio, (cake en snoep), dus ik heb geen honger bij de lunch. Thuis eet ik nog snel een cracker met een eitje. 's Avonds hebben we een event met Glamour en Rabobank, waar ik wat salade en friet eet. Ik doe deze dag wel boodschappen voor het gezin. Deze deel ik door vier.

Uitgaven €11,25 Tussenstand €11,25

Woensdag
Woensdag is mijn thuiswerkdag en de dag waarop ik de kindjes naar clubjes breng. Dit is een gevaarlijke dag; meestal spreek ik af met kennissen of gaan we ergens lunchen, maar dat doe ik nu allemaal niet. Ik ontbijt met een appel die ik over had van de lunch op maandag. En voor de lunch doe ik boodschappen. ’s Avonds eten we een simpele pasta met tomatensaus.

Uitgaven: €9,40 Tussenstand: €20,65

Donderdag
’s Ochtends eet ik een rijstwafel die we standaard in huis hebben, altijd makkelijk. Mijn eerste afspraak is bij een PR bureau, daar snaai ik nog een stroopwafel. Ik lunch weer op ons nieuwe kantoor, gratis dus, en 's avonds kookt het vriendje venkelsoep met groente uit het tuintje van mijn dochter. Na de Avond4daagse halen we een ijsje voor mijn dochter Janne en haar vriendin.

Uitgaven: €3,50 Tussenstand: €24,15

Vrijdag
Vrijdag is altijd een superfijne dag om te werken; het is dan heel rustig op kantoor. Ik begin deze ochtend met fruit. ’s Middags heb ik weer gratis lunch op werk. Mijn collega’s halen allemaal friet, maar dat vind ik zonde van mijn budget. Snuffelstagiaire Felice trakteert op taart. ’s Avonds hebben we een bbq met vrienden in de tuin. Ik eet geen vlees, dat scheelt een hoop geld, wel neem ik salades en brood.

Uitgaven: €6 Tussenstand: €30,15

Zaterdag
’s Ochtends hebben we een honkbalwedstrijd, hier koop ik een blikje voor Pippin (€1,50). De kids hadden 's ochtends croissants gehaald met het geld van hun vader. Scheelt weer geld voor mij. Als we thuis komen eet ik een boterham met kaas en tomaat, want dat hadden we nog in huis. ’s Middags kijken we het WK vrouwenvoetbal met vrienden en halen we wat lekkere dingen bij de bakker (€7).

Daarna gaan we naar Kunstbende in het Westerpark. We zijn wat later, dus we hoeven geen entree meer te betalen. Daarna drinken we wat op terras, vriendje trakteert. Omdat het zo warm is, heb ik niet echt honger en eet ik 's avonds alleen een cracker.

Uitgaven: €8,50 Tussenstand: €38,65

Zondag
’s Ochtends maak ik wentelteefjes met oud brood en andere ingrediënten die ik nog heb. 's Middags eet ik een cracker met kaas. We hebben een verjaardag waar ik wat cola drink en snacks eet. ’s Avonds gaan we naar Café Amsterdam. Ik eet daar vaak een kaaskroket met friet en sla en een verse jus, deze avond ook (€7,50).

Uitgaven: €7,50 Eindstand: €46,15

Side note: Ik heb mijn boodschappen gedeeld door vier personen, omdat ik die voor de hele familie koop, maar ik eet natuurlijk ook mee als mijn vriend boodschappen doet, dus dat is misschien niet helemaal eerlijk... Én ik heb deze week een nieuwe tas gekocht. Ik stond voor deze tas al lang op een wachtlijst. Het geld stond op een aparte rekening die ik gebruik om te sparen voor dit soort uitgaven. Ik heb deze week ook onze vakantie geboekt en betaald. Dit heb ik wel van mijn vakantiegeld gedaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk