Money Challenge: Glamours Celine leeft een week lang van €50

Iedere week gaat een redacteur de uitdaging aan

money-challenge
Louisa van Zuilichem

Bewust zijn van onze uitgaven; dat is wat we bij Glamour willen. Uit onderzoek blijkt dat millennials steeds minder sparen. Maar hoe fijn is het om nu alvast geld opzij zetten voor je toekomst, met enige regelmaat als het even kan, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Speciaal daarom hebben we de Money Challenge in het leven geroepen. Een week lang een huishoudboekje bijhouden, zodat we meer bewust worden van het geld dat vaak onnodig over de balk wordt gesmeten. Én zodat we aan het eind van de maand een keer wél wat over hebben voorop die spaarrekening.

Elke week gaat een redacteur de uitdaging aan. Deze keer is het de beurt aan Glamours marketing stagiaire Celine Goossen. Benieuwd naar haar 'huishoudboekje'?

Studie/beroep: Student Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, voorzitter van de opleidingscommissie, lid van de deelraad en caissière bij Albert Heijn.

Inkomen: Duo-lening €250, stagevergoeding €350, opleidingscommissie €100, deelraad €175 en Albert Heijn €350.

Maandag
Toen ik hoorde dat we de €50 challenge aangingen, was ik meteen enthousiast. Een aantal weken geleden woonde ik nog bij mijn ouders, waar ik het makkelijk redde met €50 per week. Inmiddels ben ik uit huis en woon ik samen met mijn vriend Ruben. Ik begin de challenge op de eerste dag in mijn nieuwe huisje. We ontbijten vaak supersimpel; Brinta met melk. Niet het allerlekkerste, maar wel gezond. Daarnaast zitten mijn keukenkastjes en koelkast vol met brood, kaas, ham, spinazie, pasta en alcohol. Een goed begin is het halve werk.

's Middags ben ik naar de supermarkt gegaan om wat boodschappen te doen. Ik kocht onder andere aardappels, tartaar, brood, beleg, sperzieboontjes en boter. De schade? €14,62. Gelukkig betaalt mijn vriend de helft. Dat scheelt. 's Avonds vertrek ik naar mijn ouders om daar nog wat spullen op te halen en een nachtje te slapen.

Uitgaven: €14,62/2 = €7,31 Tussenstand: €7,31

Dinsdag
Wakker worden bij mijn ouders heeft een paar voordelen: ik kan met de auto naar de Glamour-redactie en het ontbijt is helemaal gratis. Het nadeel van met de auto naar stage gaan? De tankstations. Ik kon het (helaas) niet laten. Ik kocht onderweg een Chai Tea Latte van Starbucks. Daar gaat weer €4,95.

Mijn vader is vandaag jarig, dus ik kon 's avonds aanschuiven bij het avondeten. Helaas aten we andijviestamppot. Tja, je kan niet altijd winnen. Drie weken geleden heb ik mijn vader meegenomen naar een concert van Rod Stewart, dus ik hoefde vandaag geen geld uit te geven aan een cadeau.

Uitgaven: €4,95 Tussenstand: €12,26

Woensdag
Vandaag is de eerste keer dat ik vanaf ons nieuwe huis in Bilthoven naar de redactie ga. Normaal ga ik met de auto en dan is mijn enige vijand het tankstation. Maar nu ik met het OV reis, zijn de verleidingen op Utrecht Centraal een stuk groter. De Kiosk aan de linkerkant en een AH to go aan de rechterkant. Om mezelf te helpen nam ik een andere weg naar het perron zodat ik niet langs de winkels kwam. Op de redactie at ik als lunch brood van thuis. ‘s Avonds maakte ik extra veel kippensoep met kip, uien, laurierblad, bouillon en stokbrood.

Uitgaven: €11,56/2 = €5,78 Tussenstand: €18,04

Donderdag
‘s Ochtends smeerde ik weer mijn brood en ging ik onderweg naar Glamour. Omdat mijn overstaptijd kort is, moest ik weer rennen. Hierdoor ontweek ik opnieuw alle verleidingen op het station. Ook vandaag at ik als lunch boterham met worst. Different day, same soup. Er was nog genoeg kippensoep over, dus dat scheelt weer in de kosten. Wel kochten we een nieuw vers stokbrood.

Uitgaven: €1,09/2 = €0,54 Tussenstand: €18,58

Vrijdag
‘s Ochtends ging ik weer met mijn gesmeerde broodjes op zak richting stage. Wel kocht ik opnieuw een Chai Tea Latte. Op de terugweg ergerde ik mij zo aan de afgebladderde nagellak die nog op mijn nagels zat, dus bracht ik een bezoekje aan Etos en kocht ik een remover. 's Avonds kwamen mijn ouders en Rubens oma eten. Om het lekker low budget te houden, kookte ik pasta met spinazie. De oma van Ruben had als verrassing een monchoutaart gemaakt en kregen we, als housewarming-cadeau, een zak met lekkere dingen.

Uitgaven: €6,24 Tussenstand: €24,82

Zaterdag
‘s Ochtends had ik zin in scrambled eggs. Op naar de supermarkt dan maar, voor eieren en spek. Met wat broodjes en een kop thee erbij was dit het perfecte begin van mijn weekend. Hierna pakten Ruben en ik onze sportspullen, dronken we onze pre workout shake en gingen we onderweg naar Fit For Free. Want: een nieuw huis, nieuwe voornemens.

's Avonds aten we (ja, je raadt het al) kippensoep. Zoals je merkt, neem ik de challenge erg serieus. Ik ben een groot liefhebber van de soep, maar ik denk dat ik het gerecht de aankomende maanden toch even oversla.

Uitgaven: €5,98/2 = €2,99 Tussenstand: €27,81

Zondag
We hadden nog eieren en spek over, dus het werd weer een ochtend met scrambled eggs. Die middag stonden er tosti's op het menu. Ik had gelukkig nog alles in huis.

Ook kwamen mijn ouders, zusje Lisa en haar vriend Rico langs om mijn nieuwe huis te bewonderen. Ze namen stroopwafels van de markt mee en ik had nog genoeg chips in de kast liggen. De gezelligheid ging nog even door, want 's avonds kwamen er vrienden over de vloer. De deal was simpel: wij regelen de pizza, jullie de drank. Easy as that. Gelukkig was de Italiaanse lekkernij in de bonus bij Albert Heijn. Daarnaast kochten we ook nog stokbrood, boter en kruiden, zodat ik zelf een kruidenboter kon maken.

Uitgaven: €7,70 + €7 = €14,70 Tussenstand: €42,51

Resultaat: I did it! Tegen iedereen op kantoor zei ik de afgelopen maanden al dat ik dit zou kunnen', dus ik had wat te bewijzen. Het begin van de week was wel een stuk makkelijker dan het weekend. In de supermarkt moest ik echt mijn best doen om alleen dingen te kopen die op mijn lijstje stonden. Ook Utrecht Centraal vond ik een lastige locatie. Normaal kom ik thuis met Rituals-spullen en geurkaarsen, maar die verleiding kon ik dit keer weerstaan. Als ik nu boodschappen doe, ben ik me wel bewuster van mijn aankopen. Ook ga ik vanaf nu elke week een boodschappenlijstje met Ruben maken, zodat we dit vol blijven houden!


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk