Hittegolf-alert! Maar in Nederland wordt het nooit warmer dan 40 graden

Benieuwd naar de reden?

hittegolf-nederland
Dennis Swiatkowski

"Waar blijft de zomer?" Grote kans dat - als je het niet zelf weleens roept - je deze uitspraak jaarlijks weer hoort. Maar, ho, stop, wacht: áls het dan daadwerkelijk zomer is, dan passeren hele andere geluiden de revue: zuchten, steunen, kreunen, puffen: "waaaaarm!" "niet te doen!"

Hittegolf

Welkom in Nederland, waar er voor de tweede keer dit jaar een hittegolf gaande is, waar de meesten of klagen over het gebrek aan zon of klagen over de hitte. Maar wees gerust: warmer dan 40 graden zal het nooit worden in Nederland, blijkt uit een video van RTLnieuws. De reden?

Ten eerste moeten alle omstandigheden ideaal zijn om de 40 graden aan te tikken. Het moet hoogzomer zijn, er moet wekenlang een hogedrukgebied zijn in onze omgeving (weinig bewolking, volop zon), de droogte zorgt er dan voor dat temperaturen nog hoger kunnen worden en dan moet de wind óók nog over land waaien.

Weetje
Je begrijpt: de kans dat al die aspecten worden aangevinkt, is niet heel groot. En daarbij: zelfs ál zijn die omstandigheden ideaal, dan wordt het in Nederland alsnog niet warmer dan 40 graden dankzij het vele zeewater om ons heen. Het zeewater blijft immers altijd een stuk koeler dan het opgewarmde land. Weten we dat ook weer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good