Julia Mekkes: "Dave Roelvink shopte mijn eerste werkoutfit bij elkaar"

Benieuwd naar de look?

julia-mekkes-dave-roelvink
Robin van der Schaft

Van fluffy trui tot power suit: onze columnist Julia Mekkes wisselt moeiteloos van rol. Thuis bij vriend Dave Roelvink gaan de sneakers aan, in de rechtbank houdt de advocaat in opleiding in toga haar pleidooi. Glamour kijkt mee in haar bewogen leven.

Shoppen met Dave Roelvink

Daar ben ik dan, lieve Glamour-lezeressen. Ik ben jullie nieuwste columnist. Overdag een strafadvocaat in opleiding en vanaf nu in de avond een schrijver. Vorig jaar rond deze tijd stond ik voor het eerst in de rechtbank. En ik kan je vertellen, het is nogal intimiderend om als 25-jarige tegenover een rechter, een Officier van Justitie en een griffier te staan, als je nog maar net beëdigd bent. Het was de eerste keer dat ik een toga droeg in de rechtszaal. Heel handig, zul je denken, dat je niet hoeft na te denken over je look, maar ik draag alleen tijdens een zitting een toga. Op kantoor of naar het Hof mag ik als Julia gaan. En dat vroeg om de nodige veranderingen in mijn garderobe.

Powersuit
Mijn doorgaans nogal kleurrijke kast heeft plaatsgemaakt voor een minimalistisch geheel, met veel zwart en grijs. Frivole jurken maakten plaats voor nette pakken. Ik keek de kunst af bij stijliconen als Victoria Beckham – voor wie ik veel bewondering heb – en Meghan Markle (in Suits ook een strafadvocaat in opleiding). Zij laten zien hoe je er zakelijk doch chic en vrouwelijk uit kan zien. Het duurde even voordat ik mijn fluffy trui, flared jeans en geliefde sneakers los kon laten en mijn zakelijke look kon omarmen. Gelukkig heb ik niet voor een carrière als stewardess gekozen, waarbij je elke dag die vreselijke huidkleurige panty aan moet. Desalniettemin was het niet makkelijk om de nieuwe Julia (en daarbij een nieuwe stijl) te ontdekken. Ik koos voor mijn eerste ‘serieuze’ look voor een powersuit, uitgezocht door mijn vriend Dave. Hij was zo trots op mijn beëdiging dat hij samen met mij ging shoppen voor een nieuwe garderobe.

Eerste zitting
Mijn moeder deed mij een leren tas cadeau en van oma Dien kreeg ik een speciale pen, die mij heel dierbaar is. Het strak gesneden, zwarte pak dat Dave koos, droeg ik richting de rechtbank voor mijn allereerste zitting; een bedreigingszaak. Een jongen die nog iets van een andere jongen tegoed heeft, en dreigt zijn huis in de fik te steken als hij het niet krijgt. Ik voelde me sterk en volwassen in mijn pak, niet alleen voor de rechters en de griffier, maar ook voor mijn cliënt. Ik kom overtuigender over.

Uitkleden
Eenmaal thuis van mijn eerste werkdag zei Dave: “Staat je echt goed. Trek nu maar uit, want het lijkt net of je hier werkt.” Haha! Ik heb tegenwoordig twee persoonlijkheden: een Julia die van maandag tot vrijdag leeft in chique pakken en toga’s en probeert steengoede pleidooien te houden en een Julia die in het weekend in haar slobbertrui en sneakers onze nieuwe liefde Klaas uitlaat. Ik voel me zeer vereerd dat ik jullie de komende tijd mee mag nemen in my crazy world.

Deze column stond eerder in Glamour print, waar je elke maand een stuk van Julia vindt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good