Is Lowlands het meest duurzame festival van Nederland?

Op Lowlands draait het niet enkel om de muziek

lowlands-duurzaam
Matt WinkelmeyerGetty Images

Het festivalseizoen draait inmiddels op volle toeren. Lowlands is een festival waar ik al jaren graag een keer naartoe wilde, maar waar het nog nooit van was gekomen. Dit jaar ga ik dan eindelijk voor het eerst en ik verheug me nu al op alle optredens van de artiesten. Om wat namen op te noemen; Billie Eilish, Anderson Paak, Carista, Honey Dijon en A$ap Rocky sieren dit jaar de star studded line-up.

Lowlands focust zich op duurzaamheid

Op Lowlands draait het niet enkel om de muziek en is er naast losgaan op de lekkere beats nog veel meer te beleven; ik ben bijvoorbeeld ook erg benieuwd naar de creatieve activaties. Naast grootste muziekfestival van Hollandse bodem, heeft Lowlands een veel groter en belangrijker doel: een groen festival zijn met veel aandacht voor duurzaamheid. Hierbij gaan ze samenwerkingen aan met bedrijven die je normaal misschien niet op een festival zou verwachten.

Rabobank x Lowlands

Zo heeft Rabobank sinds vorig jaar haar eigen Brasserie2050 op Lowlands. Vanuit de agrarische roots van Rabobank wordt in deze brasserie het eten van de toekomst geserveerd. In 2050 wonen er naar verwachting 10 miljard mensen op onze aarde. Om iedereen van voldoende verantwoord eten te voorzien met liefde voor de aarde, moeten we nu al de manier van produceren en consumeren veranderen.

In Brasserie2050 worden daarom gerechten geserveerd die een voedselvraagstuk zijn. Eén van de mogelijke voedseloplossingen is bijvoorbeeld een ‘hybride’ steak tartaar (lees: deze bestaat voor de helft uit rundvlees van natuurgrazers uit de Flevopolder en voor de andere helft uit watermeloen en paprika), brood waarvan de korst van aardappelschillen is gemaakt of ravioli gemaakt van zilte aardappel. Alle gerechten zijn echt de moeite waard om te proberen wanneer je op Lowlands bent.

Creatievelingen

Rabobank werkt voor Lowlands ook samen met de vereniging Kunstbende. Ze stimuleren jongeren om hun creatieve talent te ontdekken én te ontwikkelen. Om deze jongeren te inspireren is er een boegbeeld nodig en die is te vinden in de getalenteerde artiesten op Lowlands. Daarnaast beloont Rabobank de meest creatieve Kunstbende-deelnemers met een eigen podium op Lowlands. Hiermee maken ze de belofte ‘van zolder naar podium’ letterlijk waar.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bij de stage What’s Happening treden deze Kunstbende-winnaars op, komen oud Kunstbende-winnaars terug (zoals bijvoorbeeld DeWolff, zie hierboven) en kunnen alle Lowlandsbezoekers hun eigen creatieve talent ontdekken.Dat belooft dus veel goeds in het weekend van 16 augustus - 18 augustus!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk