Money Challenge: Glamours Wendy leeft een week lang van €50

Iedere week gaat een redacteur de uitdaging aan

glamour money challenge
Louisa van Zuilichem

Bewust zijn van onze uitgaven; dat is wat we bij Glamour willen. Uit onderzoek blijkt dat millennials steeds minder sparen. Maar hoe fijn is het om nu alvast geld opzij zetten voor je toekomst, met enige regelmaat als het even kan, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan?

Speciaal daarom hebben we de Money Challenge in het leven geroepen. Een week lang een huishoudboekje bijhouden, zodat we meer bewust worden van het geld dat vaak onnodig over de balk wordt gesmeten. Én zodat we aan het eind van de maand een keer wél wat over hebben voor op die spaarrekening.

Elke week gaat een redacteur de uitdaging aan. Deze keer is het de beurt aan Glamours Brand Manager Wendy van der Jagt. Benieuwd naar haar 'huishoudboekje'?

wendy-van-der-jagt-glamour
Glamour

Maandag
Ik kom vandaag terug van een lang festivalweekend naar Wildeburg. Mijn vriend en ik ontbijten met wat leftovers van het weekend: wat fruit en een broodje. Tegen de middag zijn we weer in Amsterdam - waar ik woon - en hebben we ontzettend veel zin in McDonald's. Ik neem frietjes met mayonaise, een Cola Light en een ijsje. De rest van de dag spendeer ik bingewatchend op de bank.

Uitgaven: €10

Dinsdag
Ik begin de dag met een gembershotje. Altijd goed om je energie op peil te houden na een druk en intensief weekend. Ik lunch met een klant buiten de deur en bestel een broodje met feta en gegrilde groenten. 's Avonds gaan mijn vriend en ik voor pizza's. Extra fijn voor m'n portemonnee: vandaag geldt de aanbieding 1+1 gratis, waardoor ik maar de helft hoef uit te geven. Terwijl we de pizza's verorberen, kijken we een aflevering van mijn nieuwe serieverslaving op HBO: Big Little Lies.

Uitgaven: €8,50 Tussenstand: €18,50

Woensdag
Het is zomer en zelfs in ons kleine kikkerlandje hebben we dan wel eens lekker weer. Als het warm is, vind ik ontbijten met fruit heerlijk. Daarom rijd ik eerst langs de Albert Heijn om wat fruit in te slaan. Ik lunch op kantoor en vertrek daarna naar een meeting bij W Amsterdam. Daar bestel ik een Coca Cola Light (mijn verslaving!). We krijgen lekkere nootjes bij de drankjes en ik doe mijn uiterste best om het bakje niet helemaal leeg te eten. Aan het einde van de dag ga ik boksen bij Saints & Stars, mijn favoriete gym die lekker dichtbij is. Ik heb daar een abonnement, dus deze les gaat gelukkig niet van mijn weekbudget af. Na het sporten staan er tortilla's met kidneybonen, maïs, rode peper en guacamole op het menu.

Uitgaven: €11,50 Tussenstand: €30

Donderdag
's Ochtends heb ik een leuke meeting met een beautymerk. Bij Glamour leggen we onze klanten altijd graag in de watten en bestellen we speciaal voor hen de lekkerste macarons van Amsterdam. In de middag werk ik thuis aan een voorstel voor een groot evenement dat we bij Glamour organiseren. 's Avonds deel ik een portie roti met mijn vriend en bestellen we er allebei een bara bij. We kijken ondertussen Big Little Lies verder. Geloof me, als je eenmaal bezig bent met deze serie, kun je niet meer stoppen!

Uitgaven: €9 Tussenstand: €39

Vrijdag
Ik werk 's ochtends aan wat voorstellen voor Glamour. In de middag ga ik met mijn zusje mee naar haar 3D-echo. Ze is 27 weken zwanger van een meisje. Vijftig euro-challenge of niet: ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om met lege handen aan te komen. Ik shop een schattig pakje en een bijtring voor mijn toekomstige nichtje. Het is een bijzondere gelegenheid: je ziet tijdens de echo het gezichtje al heel goed. Bovendien bevestigt de dokter nog eens dat alles goed gaat met de baby. Na de echo doen we nog een drankje (alcoholvrij, uiteraard) en trakteert mijn zus. Daarna rijden mijn vriend en ik door naar mijn schoonouders voor een barbecue met de hele familie. Alles is geregeld, dus we kunnen meteen aanschuiven en hoeven niets bij te dragen. Zo'n verwennerij! Het is nog steeds lekker warm, dus we borrelen door tot laat in de avond.

Uitgaven
: €25 Tussenstand: €64

Zaterdag

's Ochtends volg ik nog een boksles bij Saints & Stars. Ik vind het heerlijk om mijn weekend zo te beginnen. Daarna relax ik een uurtje met de Volkskrant. Ik heb een abonnement op de krant en vind het altijd fijn om in het weekend bij te lezen over het nieuws. Ik verheug me altijd op dat momentje me-time. Ik ruim 's middags het huis een beetje op draai nog wat wasjes. Aan het einde van de middag ga ik weer naar een barbecue. Dit keer van mijn neefje, die tijdelijk in Australië woont. Hij is een paar weken terug in Nederland en wil bijpraten met de familie. Hij zorgt voor het eten, wat een luxe weer!

Uitgaven: €0 Tussenstand: €64

Zondag
Vandaag staat een dagje Zandvoort met twee vriendinnen en hun dochters op de planning. We zitten de hele middag te genieten van het zonnetje bij Hippie Fish. We bestellen wat drankjes, lunchen met een broodje avocado en bestellen later nog overheerlijke nacho's met guacamole. Ik vertel hen over mijn challenge, waarna zij spontaan aanbieden om me vandaag te trakteren. Hoe lief!

Uitgaven: €0 Eindstand: €64

Ik heb het niet gered. Het ging me redelijk goed af, totdat ik een cadeau voor mijn ongeboren nichtje aanschafte (op zo'n schatje kun je niet bezuinigen, toch?). Ook had ik geluk dat ik twee keer kon aanschuiven bij een volledig verzorgde barbecue en dat ik twee lieve vriendinnen heb die me willen trakteren. Ik vind het een goede challenge, omdat het je bewuster laat nadenken over waar je je geld aan uitgeeft. Mijn vriend en ik zijn verloofd en sparen flink voor de bruiloft. Misschien moet ik deze challenge vaker doen..

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good