O god: ken je deze online spelletjes van vroeger nog?

Ken jij ze nog?

spellen-online-vroeger
Microsoft

De meesten die voor het eerst in aanraking komen met een computer weten de websites snel te vinden; Speeleiland.nl, spelen.nl, en funnygames.nl zijn allemaal populaire platformen waar je terecht kunt voor vermakelijke games. Als kind hebben we het allemaal gedaan, denk bijvoorbeeld aan Habbo Hotel, Love Tester en Pac-Man. Bestaan deze spellen nog? Jazeker. We hebben de elf meest memorabele spellen voor je op een rij gezet.

Habbo Hotel

  Habbo Hotel was één van de spellen die elke dag gespeeld móést worden. Het bleef een feestje om je lege, grijze kamer om te toveren tot een bioscoop, huiskamer of discotheek. In de discotheek kon je dan ‘dansen’ met je vrienden, of een andere Habbo’er verkering vragen (dit gebeurde soms meerdere keren per dag). Als het even niet meezat en je ruzie kreeg riep je 'bobba'. (Bobba was een filter die gebruikt werd om al het ongepast taalgebruik weg te halen). Had je nou echt een goede vriendschap, of grote liefde ontdekt op Habbo? Dan lieten jullie elkaar waarschijnlijk ook weleens briefjes achter… spannend.

  Cartoon, Pc game, Fiction, Fictional character, Games, Illustration, Screenshot, Art,
  Habbohotel.nl

  Office Kiss

  Dit zenuwslopende spel ging over twee collega’s die stiekem wilden zoenen tijdens hun werk op kantoor. De baas was helaas ook altijd aanwezig en hij mocht dit beslist niet zien. Als hij even niet keek, kon je je slag slaan, maar zodra jullie baas jullie zag, was je af. ‘You are Fired!’ staat er dan in beeld, ‘that was disappointing.’ Dat, en je baas met stoom uit zijn oren.

  Cartoon, Job, Animated cartoon, Illustration, Games, Conversation, Employment, Animation, Fictional character,
  speelspelletjes.nl

  Bubble Trouble

  Bubble trouble was één van die multiplayer-games die ervoor zorgde dat je per ongeluk het toetsenbord aan gort sloeg. Naast dat het spel zelf al een hele strijd was, werd er ook altijd gevochten om wie er de pijltjes mocht gebruiken, en wie het met de toetsencombinatie moest doen. Dit spelletje ging automatisch achter elkaar door, waardoor je het soms uren door bleef spelen.

  Blue, Water, Sky, Aqua, Azure, Turquoise, Ocean, Leisure, Cloud, Recreation,
  Spele.nl

  Line Rider

  Line Rider was voor de creatievelingen onder ons. Het doel van het spel was, om de sleerijder zo lang mogelijk te laten overleven op het door jou getekende parcours. Viel het poppetje van de baan af? Dan was je af, maar stiekem was het best grappig om hem te zien vallen.

  Text, Font, Line, Line art, Calligraphy, Illustration,
  Linerider.nl

  Love Tester

  Dit spel was altijd superspannend wanneer je vroeger verliefd op iemand was. Je moest jouw naam en die van degene waar je verliefd op was invullen, dan gaf de Love Tester aan hoeveel procent jullie een match waren. Zoals je begrijpt hing er behoorlijk veel van deze test af. Had je al verkering en bleek later dat het spel maar 1% match aangaf, dan moest je serieus aan je lover gaan twijfelen.

  Heart, Text, Love, Valentine's day, Logo, Sky, Font, Graphics, Illustration,
  Spelletjes.nl

  RollerCoaster Tycoon

  Loopings, een enorme vrije val, alles wat je kon bedenken was mogelijk bij het bouwen van jouw eigen pretpark. Bij het spel RollerCoaster Tycoon was het de bedoeling om zoveel mogelijk bezoekers te trekken, dus hoe mooier alles eruitzag, hoe beter. We hebben een carrière als pretparkeigenaar waarschijnlijk allemaal overwogen in de tijd dat dit spel hot was.

  Urban design, Bird's-eye view, Metropolitan area, Residential area, Aerial photography, Landscape, Stadium, City, Leisure, Amusement park,
  RollerCoaster Tycoon

  The Sims

  The Sims was echt een spel dat je 24/7 kon spelen. Hoe beter je jouw Sim ‘verzorgde’ hoe beter het poppetje naar je luisterde en hoe kleiner de kans was dat hij/zij depressief raakte of doodging. Dit ‘realistische’ spel kon eindeloos gespeeld worden, het was voor veel kinderen verslavend om eindeloos vaardigheden te beoefenen en relaties te onderhouden. Een beetje een techneut wist ook hoe je het spelletje kon hacken voor oneindig veel geld, was dat in het echte leven ook maar zo gemakkelijk. De huidige Sims is een stuk moderner, maar stiekem nog steeds best verslavend, je speelt hem hier.

  Furniture, Room, Screenshot, Interior design, Animation, Employment, Table, Office, Job, Desk,
  thesims.nl

  Pac-Man

  Pac-Man is de klassieker onder de spellen. Het was de bedoeling dat 'het gele mannetje met de grote mond' alle stipjes opat, zonder gepakt te worden door de spookjes. Liep je er tegen een aan? Dan was je af, bloedstollend spannend.

  Text, Font, Technology, Majorelle blue, Line, Electronic device, Number, Electronics, Display device, Games,
  Spele.nl

  Freddi Fish

  Freddi Fish was een geel visje dat de strijd aanging met andere, stoute, vissen in de zee. Freddi’s groene vriendje Loebas ging altijd met Freddi mee op avontuur. Of er nou een spook was op school, een gestolen schelp of een zeemonster, achter ieder avontuur zat een onderliggende les, die je meekreeg als kind. Freddi Fish was één van die klassiekers die je op cd-rom speelde.

  Water, Illustration, Organism, Art, Fictional character, Animation, Animated cartoon, World, Fiction, Underwater,
  Nostalieintros

  Pin Ball

  Wanneer het, toen nog, wankele internet het weer eens niet deed, zat er maar één ding op. Het werd tijd voor de klassiekers. De keuze bestond onder andere uit Pin Ball, of Patience. Deze spellen stonden meestal als enige vast op de (gigantische) computer. Beide spellen waren soms best lastig, maar eenmaal de smaak te pakken? Dan was het behoorlijk verslavend.

  Games, Recreation, Gambling, Indoor games and sports, Mahjong, Tabletop game,
  Classic Reload

  Bubble shooter

  Ten slotte kan er nog één spel niet ontbreken aan dit lijstje: Bubble shooter. Dat was meestal het eerste spel dat naar bovenkwam wanneer je 'spel' intypte in de zoekbalk en daarom ook een veelgespeelde game. Het spel was gemakkelijk en heerlijk voor iemand met een lichte vorm van OCD.

  Colorfulness, Blue, Purple, Magenta, Violet, Azure, Majorelle blue, Circle, Electric blue, Sphere,
  spelletjes.nl
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good