Glamour tipt: onze favoriete podcasts van het moment

Wij tippen de beste

storytel-audioboeken
Unsplash

Net zoals YouTube en Netflix de televisie overnemen, maakt de radio plaats voor podcasts. Het kan heerlijk zijn om een goed verhaal, discussie of leerzame podcast in je oren te hebben tijdens een wandeling met je hond, onderweg of het koken. Er is met podcasts echter één probleem, welke ga je beluisteren? Typisch gevalletje ‘scrollen door Netflix, zonder een film op te zetten’. Wij helpen je graag een handje en tippen onze favoriete podcasts van Spotify van dit moment.

Damn Honey

Marie Lotte en Nydia roepen iedereen op om vooral te doen waar je zélf zin in hebt. Misvattingen en aannames over wat je als vrouw zou moeten doen/zijn/willen, trappen ze graag onderuit. In hun podcast Damn Honey hebben ze het over van alles waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. De feministen hebben hun eigen boek al uitgebracht en staan elke maand in Glamour met hun rubriek De femi mist in. Want ook een uitgesproken feminist gaat weleens de mist in. Deze podcast opent je ogen, is gezellig en wat ons betreft zeker een aanrader.

Laura H. – de podcast

In deze indrukwekkende podcast beschrijft Laura H. de bekendste Syriëganger van Nederland, haar levensverhaal tot in de details. Het begint bij de bekering tot de islam, gaat vervolgens over de geradicaliseerde partner die haar mishandelde, haar vertrek naar en leven in het kalifaat, tot hoe ze uiteindelijk met hulp van haar vader en een Duitse radicaliseringsexpert ontsnapte. Dit waargebeurde verhaal speelde zich ongeveer drie jaar geleden af. Na het succesvolle gelijknamige boek is deze bloedstollende luisterserie ook zeker aan te raden.

Oprah’s SuperSoul Conversations

In Oprah’s SuperSoul Conversations voert Oprah Winfrey gesprekken met beroemdheden, auteurs, gezondheids- en wellnessdeskundigen of andere gasten met een bijzondere kijk op de wereld. De gesprekken helpen je om levensvragen te beantwoorden, over een onderwerp na te denken en dichter bij jezelf te komen.

Monica’s Podcast

Monica Geuze nodigt in haar podcastserie iedere week een interessante gast uit en gaat een uiteenlopend gesprek aan over hoe diegene is opgegroeid, carrière, ouderschap of gewoon over een grappige gebeurtenis. Het nieuwe seizoen van Monica’s Podcast is net van start gegaan en de gasten: rapper Snelle, Jessie Jazz Vuijk en kok Miljuschka Witzenhausen zijn al voorbijgekomen. In het vorige seizoen nodigde Monica steeds twee gasten uit. Zij konden veel met elkaar gemeen hebben, of juist helemaal niets. De combinaties leverde vaak leuke invalshoeken op en maakte het gesprek interessant. Iedere aflevering duurt ongeveer een uur en zijn ook op het YouTube-kanaal van Monica Geuze te bekijken.

Skotcast/doesn’t matter

In de podcastserie Skotcast/doesn’t matter (ze willen de naam nog weleens veranderen) kun je iedere week luisteren naar de meest gekke verhalen, gebeurtenissen en challenges van Jeff en Scott, van David Dobriks welbekende YouTube VlogSquad. De podcast is heerlijk als je zin hebt om even uit het serieuze leven te stappen. Deze jongens hebben oneindig veel leuke verhalen, doen gekke dingen en zijn niet verlegen om elkaar voor schut te zetten. Voor een dosis humor is de Skotcast zeker aan te raden.

Man, man, man de podcast

In deze podcast zoeken Domien Verschuuren, Chris Bergström en Bas Louissen uit hoe "mannelijk" ze eigenlijk zijn. De heren, bekend van radiozenders Qmusic en Radio 538, hebben het over onderwerpen zoals daten, geld, vriendschap, klussen, auto’s en uiterlijke verzorging. Spoiler alert: deze mannen zijn zeker geen haantjes. Domien, Chris en Bas vinden het eigenlijk best raar dat mannelijkheid zo belangrijk wordt gevonden. Zij zijn zichzelf en dit levert spraakmakende momenten op. Het heet dan wel Man, man, man de podcast, maar is ook zeker een aanrader voor vrouwen.

TED Talks Daily

In TED Talks Daily kun je luisteren naar interessante, uiteenlopende onderwerpen. Het verhaal wordt elke aflevering verteld door een andere spreker. De spreker is een expert op een bepaald gebied (bijvoorbeeld technologie); activisme, feminisme, een policitus of heeft verstand van wat het onderwerp die dag ook mag zijn. Ted Talks Daily opent je ogen en zet je iedere werkdag aan het denken.

Fufu & Dadels

Hajar Fallah, Suheyla Yalcin en Munganyende Hélène Christelle zijn drie vrouwen van kleur uit Eindhoven. Zij praten over intercultureel zusterschap en over hoe het is om op te groeien als vrouw van kleur buiten De Randstad. Deze podcast is een mix van Brabantse gezelligheid en een kritische blik.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur