Hear, hear: in het nieuwe Mevr. Monopoly verdienen vrouwen meer dan mannen

Langs 'start' gaan was nog nooit zo leuk

Mevr. Monopoly
Bruno VincentGetty Images

Schandalig, maar waar: anno 2019 verdienen mannen nog steeds meer dan vrouwen. Dat moet anders, vinden ook de makers van Monopoly. In de nieuwste versie van het beroemde bordspel verdienen vrouwen meer dan mannen.

Feministische versie Monopoly

Het bordspel krijgt een feministische update die je meteen aan het begin van het spel merkt. Zo begin je als vrouwelijke speler met 1900 Monopoly-dollar, terwijl mannen het met een startbedrag van 1500 moeten doen. Ook langs 'start' komen levert vrouwen meer op dan mannen. Zij krijgen dan 240 dollar in plaats van 200.

Mevr. Monopoly
Niet alleen de spelregels zijn onder de loep genomen, ook het uiterlijk van het spel is compleet anders. De bekende man met de witte snor en de hoge hoed op de doos heeft plaats gemaakt voor een jonge vrouw, met een coffee to go-beker in haar hand. En zo ziet dat eruit:

Mevr. Monopoly
Mevr. Monopoly


Een ode aan de vrouw
Ook zijn er geen straten en huizen meer te vinden in de nieuwe versie van het spel, maar geef je je welverdiende dollars uit aan uitvindingen die door vrouwen zijn gedaan. Wifi bijvoorbeeld en het chocolate chip cookie. Een must, volgens fabrikant Hasbro, om iedereen meer bewust te maken van vrouwelijke uitvinders.

De oneerlijke realiteit
De reden voor deze veranderingen? "Het geeft een leuke draai aan het spel om vrouwen een voordeel te geven dat mannen in het echte leven vaak hebben", laat Hasbro weten. Toch is niet iedereen even enthousiast over het nieuwe Mevr. Monopoly. Zo zou het nu lijken alsof vrouwen extra hulp nodig hebben om het spel te kunnen winnen.

Toch niet zo feministisch
En dat is niet het enige pijnpunt. Charles Darrow is bekend geworden als de bedenker van Monopoly, maar eigenlijk kwam het idee van een vrouw: Lizzie Magie. Darrow verdiende een fortuin met het spel, terwijl Magie het moest doen met een luttele 500 dollar. Oei.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


Eentje voor in de spelletjeskast
Eerder kwam Monopoly al met een millennial-editie. Vanaf begin oktober kun je ook Mevr. Monopoly toevoegen aan je collectie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good