Madelief: "Buiten mijn man weet niemand nog van mijn maagband"

Als mensen aan haar vragen hoe ze zo slank is geworden, liegt ze over gestoomde groente

Black, Photograph, Black-and-white, Beauty, Monochrome, Leg, Water, Photography, Sitting, Human leg,
Unsplash

Als iemand Madelief (30) vraagt hoe ze zo slank is geworden, liegt ze over bordjes gestoomde groente. De echte reden? Twee stiekeme operaties, zo vertelt ze in Glamour's gloednieuwe Beauty Issue.

Gezond gewicht

“Ik heb mezelf altijd te dik gevonden. Onzin, want mijn BMI was 26 – net boven de aangeraden 25. Als ik vijf kilo zou afvallen, was mijn gewicht prima. Maar afvallen lukte me niet. Ik ben een snoeper. Ik probeerde illegale dieetpillen, maar die gaven me hartkloppingen en zweetaanvallen. Sporten lukte niet. Ik heb een kledingboetiek waarvoor ik zelf de inkoop doe, vooral in Italië en België. Dat betekent onregelmatige werktijden en veel in de auto zitten. Die vijf kilo overgewicht zou vast een keer verdwijnen na een griepje. En toen kreeg mijn moeder een hersenbloeding. Vijf maanden lag ze in het ziekenhuis en verpleeghuis. Het was de hel: de zorgen om haar, om mijn zaak. Het continue geregel en geren, mijn huwelijk dat aandacht nodig had. Door het snackbareten en stress-snacken kwam ik in no time twaalf kilo aan. ‘Zodra mijn moeder weer thuis is, ga ik lijnen,’ beloofde ik mijn man, die overigens nooit iets zei over mijn uitdijende figuur. Het afvallen werd een fiasco. Ik was zo dol op alles met suiker voor snelle energie dat ik ging craven.

Maagband risico's

Uiteindelijk kwam ik via een klant terecht bij een privékliniek in België. Daar kon ik na vooronderzoek zonder wachtlijst een maagband laten plaatsen. Het was peperduur, maar de kliniek staat goed aangeschreven. Ik plande mijn operatie tegelijkertijd met een kledingbeurs en loog tegen mijn man dat ik aansluitend leveranciers bezocht. De operatie viel mee. Ik reageerde goed op de narcose en de wond was klein gebleven. De volgende dag mocht ik al naar huis. Ik was niet bang dat mijn man iets zou zien; hij is stekeblind zonder bril. Ik nam me voor om de komende weken een verleidelijk torselet aan te trekken tijdens de seks, daarna zou de hechting door littekenzalf snel verminderd zijn. Al direct viel ik een paar kilo af, maar de wond ging ontsteken. Daardoor moest ik helaas opnieuw worden geopereerd. Ik had veel pijn, waardoor ik thuis alles moest opbiechten, inclusief mijn geplande nieuwe opname. Mijn man was in shock. Ik weet niet wie het meest baalde: ik, omdat mijn geheim uitkwam, of mijn man, omdat ik in zijn ogen zoiets reusachtigs had verzwegen.

Ik vond het juist een privékwestie. Net zoals ik mijn zus soms stiekem geld geef. Of hoe vaak ik masturbeer. Gelukkig begreep hij dat, en vergaf hij me. De tweede operatie verliep succesvol. Binnen vijf maanden viel ik 22 kilo af. Ik voel me fantastisch, ook al is eten nog steeds afzien en kwijn ik weg wanneer mijn man een sateetje eet. Te klein geworden jurkjes staan weer prachtig en ik straal van sexyness. Buiten mijn man weet nog steeds niemand van mijn maagband. Niemand merkt dat ik vitaminepillen slik. Bij etentjes lieg ik over verminderde eetlust door een gevoelige slokdarm. Of ik bestel twee voorgerechten omdat ik zogenaamd op mijn werk al taart heb gegeten. Natuurlijk voel ik me huichelachtig als mijn familie of volslanke zus me complimenteert vanwege mijn discipline. Ze vragen tips en ik lieg schijnheilig over gestoomde groente. Mijn geheim vertellen? Nooit! Laat iedereen maar denken dat ik een succesvolle, sterke vrouw ben. Want dat wil ik zijn, en dat straal ik nu eindelijk uit!

Het interview met Madelief verscheen eerder in ons novembernummer. Iedere maand lees je een real life verhaal in Glamour. Dus get it while it's hot!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good