TABOES met Glamour: Schaamhaar

"Ik ben eigenlijk gewoon een soort van naaktslak."

Tabee met die taboes! De redactie van Glamour wil voor eens en altijd een einde maken aan taboes en daarom delen wij de komende weken onze ervaringen met menstruatie, onenightstands en schaamhaar met jou.

Schaamhaar scheren, trimmen of toch de landingsbaan?

Schaamhaar: Veel mensen wensen dat het er niet was. De beharing laten staan, vinden sommigen ‘niet kunnen’, maar het weghalen is weer zo’n gedoe. We hebben het haast nooit over de beharing van onze vajayjay en met haar onder de oksels willen veel vrouwen liever niet gezien worden, terwijl we er in werkelijkheid allemaal mee moeten dealen, dus waar doen we daar eigenlijk zo moeilijk over? Yeliz vertelt in deze video bijvoorbeeld over haar felle discussie die ze hier laatst met haar man over had, want dat hij okselhaar "niet vindt kunnen" dat is natuurlijk onzin.

Cosmopolitan deed eerder een onderzoek lichaamsbeharing down there. Hieruit blijkt dat 69 procent van de mannen hun schaamhaar trimt, terwijl 57 van de vrouwen voor een geheel gladde vagina gaat. De 'landingsbaan', die je vroeger veel zag, is in zijn populariteit gedaald. Slechts zeven procent van de vrouwen gaat vandaag de dag voor deze hairstyle. De volle bos wordt door 10 procent van de vrouwen laten staan, tegenover zes procent van de mannen.

Ontharen

Maar liefst 46 procent van de mannen hebben voorkeur aan een bedpartner met een totaal schaamhaarloze vagina, terwijl 70 procent van de vrouwen het prima vindt als de man een minder intensieve trimbeurt doet, zolang het ‘netjes’ blijft. De meerderheid van de ondervraagden zegt dat de reden dat ze scheren is omdat ze zich ‘aantrekkelijker’ voelen als het verzorgd is. 21 procent van de mannen en vrouwen doet het omdat ze het hygiënischer vinden.

Hoe je jouw beharing ook aanpakt, je moet het scheren (of juist niet) zoals jíj dat wilt. Heb je even geen zin om de haartjes onder je oksel weg te halen? Dan dealen anderen daar maar mee, toch?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good