Hé, het is oké om binnen te blijven nu het kouder wordt: 7 indoor-activiteiten

Winter is coming, thank us later

Indoor-activiteiten
Daniel ZuchnikGetty Images

De tijd van wijn op het terras is – helaas – weer officieel voorbij. Het wordt kouder en kouder, en dat moment in het jaar dat je eigenlijk alleen nog maar op de fiets wil stappen voor de nodige boodschappen, is bijna hier.

Dingen om binnen te doen

Je weekend toch een beetje gezellig én warm doorkomen? Wij tippen de leukste indoor-activiteiten. Om je te vermaken zonder te verkleumen, zeg maar.

1. Arcadehal
Vorige week schreven we over de nieuwe arcadehal van Gamestate, die deze maand zijn deuren opent in Amsterdam. En dat betekent ruim 1250 vierkante meter aan spellen als Air Hockey, Pac-Men en Mario Kart. Hier vind je alles wat je wil weten over de nieuwe arcadehal op de Arena Boulevard in Amsterdam, maar ook in Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Kerkrade vind je een vestiging van Gamestate.

2. Spelletjescafé
Over spelletjes gesproken: voor een leuke activiteit op je to do-list tijdens winterse weekenden hoef je het niet per se ver van huis te zoeken. In elke stad of dorp vind je wel spelletjescafés waar je jezelf op zaterdagavond onder het genot van een wijntje of zondagmiddag tijdens het koffiedrinken uren kan vermaken met Mens Erger Je Niet, Kolonisten of Risk.

3. Het Amsterdamse Winterparadijs
Als we het over de winter hebben én indoor-activiteiten, hebben we het natuurlijk automatisch ook over Het Amsterdamse Winterparadijs. Van 21 december tot en met 5 januari is het winterevenement te vinden in de RAI in Amsterdam, waar je naar het wintertheater kunt, indoor kunt schaatsen of dat alles gewoon overslaat en meteen bij de après-ski aansluit.

4. Theater
Spreekt dat theater je wel aan, maar ben je verder niet zo van de sportieve activiteiten? Ook in reguliere theaters beleef je een topavondje uit in deze winterse weken. Van een lokale toneelvoorstelling tot cabaret of een musical: in de theaterwereld is er altijd genoeg keuze, en zo'n avondje voelt toch net iets specialer dan een avondje bios.

5. Museum (in eigen stad)
Tijdens een stedentrip (in binnen- of buitenland) staat er (bij de liefhebbers) bijna altijd wel een bezoek aan een museum op de planning, maar de musea die zich dichtbij huis bevinden, slaan we best wel vaak over. Maak eens een lijstje van alle musea in de buurt waar je eigenlijk nog wel naartoe zou willen, en werk ze tijdens deze winterse weken stuk voor stuk af.

6. Schilderworkshop
We blijven even in de kunstsferen, want ook voor de creatievelingen onder ons hebben we nog een indoor-tip waarbij je creatief met je handen kunt zijn (zonder dat ze bevriezen). Ooit gehoord van Artnight? Zij organiseren schilderworkshops in steden door heel Nederland. Elke workshop kost 34 euro, vindt plaats in een café in je stad naar keuze en bestaat uit enkele uurtjes schilderen. Maak je je innerlijke cre bea blij mee.

7. Ruim je kast op
We sluiten deze lijst af met toch wel de ultieme indoor-activiteit nu de seizoenen elkaar weer afwisselen. Duik eens je kast in en verplaats je zomeritems weer naar achteren, en je winterse wardrobe naar voren. Spit meteen door de items heen en doe weg wat je niet meer draagt. Zorgt voor een frisse wind – een figuurlijke dan, uiteraard.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good