Exclusief interview met Jaimie Vaes: ‘Ik moest erg wennen aan ons nieuwe leven’

Jaimie vertelt in een openhartig interview alles over het nieuwe gezinsleven

jaimie vaes en baby lío
Marc de Groot

Sinds augustus vorig jaar zijn Jaimie Joanne Vaes en haar grote liefde Jorik Scholten -beter bekend als Lil’ Kleine - officieel verloofd. Het was voor de twee al snel duidelijk: ze willen samen oud worden. Als kers op de taart en bekroning van de liefde bleek Jaimie, een paar maanden na het verlovingsfeest, zwanger te zijn. In een exclusief interview in Glamours decembernummer vertelt Jaimie voor het eerst openhartig over het gezinsleven en het moederschap.

Lío Zion Vaes Scholten

Journalist Eva Hoeke vroeg de kersverse moeder het hemd van het lijf. Hoe zit het met de rolverdeling thuis? Hoe ervaart Jaimie het moederschap? Hoe gaan zij en Lil' Kleine om met de nieuwe samenstelling? In het interview zegt Jaimie dat ze sinds kort haar draai heeft gevonden. “Eigenlijk heb ik pas sinds twee weken het gevoel van: nu snap ik het. Ik zou me nu ook niet meer kunnen voorstellen dat Lío er niet is. Terwijl ik in het begin heel erg moest wennen aan dat hij er wél was.”

"Het was zo wennen dat ik me bijna schuldig voelde”

Over die heftige periode, als kersverse moeder zegt ze: "Ik dacht echt: is dit het nou? Waarom geniet ik hier niet van zoals ik zou moeten doen? Na een maand was ik echt oververmoeid en kreeg borstontsteking. En Jor was maar aan het werk." Jaimie vertelt in het interview dat er veel op haar afkwam. “Ik wist natuurlijk wel dat het zwaar ging worden, maar dat het zó’n impact zou hebben: ik had geen idee. Het was zo wennen dat ik me bijna schuldig voelde.”

jaimie-vaes-lio-glamour-lil-kleine
Glamour Nederland

Zorgverdeling

De komst van Lío was niet helemaal gepland. Jaimie was net begonnen als presentatrice bij MTV en timmerde aan de weg van haar carrière. Dat kwam even on hold te staan. “Ik moet eerlijk zeggen dat wij een ouderwets huishouden hebben, waarbij papa werkt en mama zorgt. Ik denk dat als Lío straks ouder is en er iets meer interactie is, Jorik zeker een dag vrij zal gaan nemen om voor hem te zorgen. Hij is nu al een superlieve papa hè, begrijp me niet verkeerd. Maar ik denk wel dat voor papa’s… Lío is nog echt een baby. Jor knuffelt hem, en hij geeft de fles.”

Benieuwd naar het hele interview? Dat lees je in ons kersverse decembernummer. Het family issue staat geheel in het teken van family, fatherhood en feest. Wil je deze en nog veel meer nummers van ons ontvangen? Als je je nu abonneert, krijg je tot wel 40% korting.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good