Jaimie Vaes over haar bevalling: 'Ik dacht, ik doe het wel even'

"Een overweldigend gevoel van liefde dat ik anders nooit gehad zou hebben"

Jaimie Vaes en Jorik Scholten, beter bekend als Lil’ Kleine, kregen afgelopen juni hun eerste kindje samen: Lío Zion. Het was nogal een bevalling -Jaimie dacht letterlijk dat ze doodging- maar de kleine spruit is een heerlijk kind. Moeder en zoon staan op de cover van Glamours family issue, én Jaimie vertelt ons in een exclusief interview alles over haar nieuwe leven als mama.

Jaimie over de bevalling: "Ik dacht, ik doe het wel even"

Van de bevalling tot het zorgen en het opvoeden, Jaimie wist niet wat ze moest verwachten. "Dat doe ik wel even," dacht ze over de bevalling. "Ik wilde geen medicatie, geen ruggenprik, ik wilde niet in bad bevallen. Maar na drie uur was de pijn al zo heftig, dat ik dacht: hmm, ik weet niet of ik dit zonder medicatie ga redden. En toen ik het bad zag in het ziekenhuis, dacht ik ook alleen maar: o nee, niks voor mij. Ik kreeg lachgas, maar dat was letterlijk een lachertje voor me, want daar merkte ik helemaal niks van. Toen ze keken hoeveel centimeter ontsluiting ik had, bleek ik op drie centimeter te zitten. Ik wilde een ruggenprik, maar het ziekenhuis was vol. Dus toen ben ik halsoverkop met de ambulance naar een ander ziekenhuis gebracht, waar ik alsnog anderhalf uur moest wachten op een ruggenprik. Toen die er eenmaal in zat, was het appeltje-eitje. Logisch, want je voelt niks meer. Op de gang was het intussen een komen en gaan van familie en vrienden, heel gezellig. Uiteindelijk is Lío om kwart over twaalf ’s nachts geboren."

"Het was allemaal heel onecht. Onwerkelijk”

Toen Lío geboren was en Jaimie naar haar kindje keek, was ze verbaasd. "Hij was zó wakker, zijn ogen waren wagenwijd open. Alsof hij echt om zich heen keek en zich afvroeg: oké, waar ben ik, wie zijn jullie? Hij was ook zo stil. Ook had ik verwacht dat hij zou krijsen en helemaal onder het bloed zou zitten, maar dat was niet zo, hij was héél schoon. Hij kreeg meteen een heel schattig mutsje op. Ik weet niet, het was allemaal heel onecht. Onwerkelijk."

Clichés van het moederschap

Alle clichés zijn waar als het over de zwangerschap gaat, dat heeft ook Jaimie ondervonden. Nu zij moeder is, heeft ze meteen een heel andere kijk op de wereld. Het belangrijkste inzicht dat ze heeft na de geboorte is - volgens Jaimie zelf - ook zo’n cliché. "Ik begrijp nu beter waarom wij op aarde zijn. Wij hebben onszelf allerlei dingen aangemeten die we belangrijk vinden: carrière, uitgaan, er leuk uitzien. Uiteindelijk draait het maar om één ding, en dat is de zorg voor je kind. Zonder mij overleeft Lío het niet, punt. Met dat inzicht komt er een oerkracht vrij, en een overweldigend gevoel van liefde dat ik anders nooit gehad zou hebben. En dat is de essentie van het leven."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good