Waarom beautybloggers zweren bij kristallen in hun beautyroutine

"Kristallen zijn een lifestyle en nu zelfs het ultieme nieuwe skincare-ingrediënt"

Face shot of woman covering eyes with glass crystals
Nina SinitskayaGetty Images

Yokaw Pat is visagist en heeft een voorliefde voor Koreaanse beauty. Ze werkt voor verschillende grote modemerken en doet daarnaast haar en make-up voor modeshoots en shows. Voor Glamour schrijft ze over alles wat ze tegenkomt op beautygebied.

Kristallen zijn het ultieme beauty ingrediënt

Of het echt werkt weet ze niet, maar Yokaw wordt heel gelukkig van kristallen in haar huis. Net als van beautyspullen op basis van geneeskrachtige stenen. Ze deelt met ons waarom ze aan deze bijzonder hobby begonnen is en waar.

"In mijn minimalistische woonkamer staat een enorme witte bergkristal en onder mijn kussen ligt een paarse amethist. In mijn badkamer vind je een jaden guasha (een schraper, red.) en in de la van mijn vriezer ligt altijd een gezichtsroller van rozenkwarts, naast mijn zelfgebrouwen beautybouillons en bevroren dumplings (mijn comfortfood). Zo lijk ik voor de buitenwereld helemaal on-trend met de kristallen-craze. Je zou mij tijdens het schrijven van deze column eens moeten zien.

Tussen het typen door laat ik driftig een melkige maansteen door mijn vingers glijden, die voor mij dienstdoet als stressbal. Kristallen zijn een lifestyle en nu zelfs het ultieme nieuwe skincare-ingrediënt. Of ze voor mij helend werken en balans brengen in mijn leven? Geen idee, de werking is niet wetenschappelijk bewezen en ik mors nog steeds totaal ongebalanceerd al mijn eten en drinken over mijn witte tapijt (en mezelf!). Terwijl ik toch echt binnen de zuiverende straling van mijn enorme bergkristal zit.

“Het zijn pastelkleurige kristallen of niets”

Eerlijk? Ik ben met mijn kristallenhobby begonnen omdat ze zulke mooie kleurtjes hebben en ik glimmende objecten niet kan laten staan. Als een health goeroe mij zou vertellen dat de meest helende kristal ever een suffe bruine steen is, dan zou ik die guru vol afgrijzen aankijken en het hele verhaal negeren. Zo oppervlakkig ben ik dus, het zijn pastelkleurige kristallen of niets.

Geluk is de basis van schoonheid

Toen ik een keer bij Rens Kroes thuis was, stond er een kan met drinkwater op het aanrecht. De kan zag er prachtig uit, want er zaten gekleurde kristallen in. Rens vertelde mij dat het water door de kristallen geladen wordt met positieve energie. Thuis heb ik meteen een rozenkwartssteentje opgeladen in de zon en in mijn flesje met pure rozenwatertoner gestopt. Nu vibreert mijn huid ’s ochtends en ’s avonds met een flinke dosis zelfliefde, want rozenkwarts staat voor liefde. Als het om beautyproducten gaat, is Kora Organics Rose Quartz Highlighter met vermalen rozenkwarts een van mijn favorieten. Met de highlighter voel ik mij de hele dag net zo stralend als Miranda Kerr: alle producten van haar merk Kora zijn gemaakt met gefilterd rozenkwartswater. Mijn conclusie: ik weet echt niet of kristallen werken, maar ik word wel heel gelukkig als ik naar ze kijk.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De column van Yokaw verscheen eerder in Glamour. Deze maand ligt er ook weer een gloednieuw issue in de winkel, bomvol beautyverhalen en nog véél meer. Je bestelt 'm hier online!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good