Money Challenge: Glamours beeldredacteur Anouk Océanne leeft een week lang van €50

Ze gaat de uitdaging aan

money-challenge-elke-50-euro-leven-week
Glamour

Money, money, money, it's so funny... of in dit geval niet? Uit onderzoek blijkt dat millennials steeds minder sparen. Maar omdat ook wij een huis op Ibiza, een jacht in Marbella en een chalet in Zwitserland willen, gaan we met Glamour de €50 challenge aan.

Het concept is simpel: een week lang leven van één oranje biljet, zodat we aan het einde van de maand geld over hebben om op de spaarrekening te zetten. Deze keer is het de beurt aan beeldredacteur Anouk Océanne. Benieuwd naar haar 'huishoudboekje'?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Beroep: freelance beeldredacteur voor Glamour, stylist, eigenaar van Insta-vintage shop @reveuse.vintage

Dinsdag:
Al eerder heb ik in onze wekelijkse meeting geroepen dat ik de money challenge wel wou doen, alleen "ik moest even de juiste week uitzoeken". Ofwel: een week waarin ik niet mag toegeven aan mijn poké bowl cravings. Eten bestellen is een valkuil, maar ook boodschappen zijn regelmatig erg duur omdat ik niet heel bewust bezig ben met wat het kost.

Vandaag gaat het voor mijn gevoel meteen mis: ik bedenk om 10:00 tijdens de meeting dat ik per direct begin, maar mijn koelkast is leeg en ook heb ik geen lunch ingepakt. Off to a rough start dan maar: ik koop lunch in de kantine en direct uit werk ga ik langs de Albert Heijn (niet de meest voordelige supermarkt, nu ik dan toch op de prijzen aan het letten ben) maar het lukt me om voor €6,98 met wat bonuskortingen voor een dag of drie wat eten te fixen. Ik kan het wel aanvullen met dingen uit mijn voorraadkast.

uitgaven
: €5,35 lunch op kantoor , €6,98 boodschappen
tussenstand
: €12,33

Woensdag:
Ik werk vandaag thuis, ontbijt en lunch dus met wat er nog in huis is. Om 16:00 heb ik een massage (ja, freelance life is soms extreem chill) maar omdat dit via mijn Classpass abonnement geboekt is kost dit me niets.

Daarna ben ik uitgenodigd voor een borrel bij de nieuwe Aesop store in de Utrechtsestraat. Er is hier geweldige catering van chef Nana, wat zij maakt is altijd echt bizar lekker. Ik neem ruim van de snacks, denkende aan mijn bijna lege koelkast. Thuis heb ik nog een klein beetje trek en kook wat pasta met tomatenpuree en edelgist (gevonden in de kast), en als toetje pof ik popcorn (maïskorrels ook gevonden in de kast). Het zijn geen culinaire hoogstandjes, maar die heb ik gelukkig al gehad van chef Nana.

uitgaven
: € 0
tussenstand
: € 12,33

Donderdag:
Omdat ik vanavond naar mijn vriend in Rotterdam ga, moet ik wat spullen inpakken. Hierdoor vertraag ik en gaat het te lang duren om met het OV naar kantoor te komen. Ik bestel een Viavan om toch nog enigszins op tijd aan te komen. Voor de lunch heb ik braaf crackers en hummus meegenomen van thuis, en ik bedel bij collega Daphne of zij een schepje van het salade buffet voor mij mee wil nemen. Na werk pak ik het OV naar Rotterdam. ‘s Avonds trakteert mijn vriend op eten bij vegan burgertent Flower Burger.

uitgaven
: € 6,95 voor de Viavan, €11,41 voor het OV
tussenstand
: € 30,69

Vrijdag:
Vandaag ben ik vrij. Een vriendin van me is net moeder geworden dus ik ga bij haar en haar baby langs in Delft. Ik ga met het OV, wat op de heenweg best soepel gaat, ondanks de werkzaamheden, rijden er bussen in plaats van treinen. Op de terugweg gaat het mis met de money challenge en trap ik in valkuil 1: eten bestellen. Het is super slecht geregeld op het station, waardoor een gigantische menigte zich elke keer verdringt voor de bussen. Er gaan 4 bussen aan m'n neus voorbij, het is 15:30 en ik heb nog steeds niet gegeten. Dit is het moment dat ik compleet schijt heb aan de money challenge: ik bestel eten (een vegetarische Bara en vegetarische roti rol) en als ik eindelijk met een uur vertraging mega hungry binnen loop bij mij vriend staat m'n tasje comfort food klaar. Sorry not sorry.

's Avonds gaan we naar de opening van GAEA studio, een nieuwe fotostudio in Rotterdam. Daarna eten we bij Leaf Vegetarian (aanrader!!), mijn vriend betaalt.

uitgaven
: € 4,12 voor het OV, €11,75 voor mijn Surinaamse late lunch
tussenstand
: € 46,56

Zaterdag:
We ontbijten thuis en gaan dan naar de markt. Was er maar zo'n insane goede markt in Amsterdam, er is hier zo veel en zo goedkoop! Ik koop bij een kraampje 4 mandjes met groenten, elk mandje is €1. Hiervoor krijg ik: 5 zakken bimi, 4 bakjes oranje cherry tomaatjes, 8 avocado's, 3 aubergine's.

We lunchen snel wat bij Bagels & Beans, mijn vriend betaalt weer. We lopen nog even langs kringloop Piekfijn, maar hier vinden we niets.

's Middags doe ik "zakelijke uitgaven", al loopt privé en zakelijk bij mij soms best door elkaar heen, maar: ik tour in een Lev door Rotterdam van kringloop naar kringloop om vervolgens met maar 1 blouse thuis te komen voor mijn vintage shopje @reveuse.vintage. Soms vind je heel veel goede stukken en soms kom je met lege handen thuis. 's Avonds koken we thuis en daarna ga ik terug naar Amsterdam.

uitgaven: €4 voor boodschappen, €10,53 voor het OV terug naar huis
tussenstand: € 61,09

Zondag:
Ik slaap heel lang uit en brunch gewoon met wat er in huis is. Ik ga in de buurt naar twee vintage loodsen waar ik zoek naar dingen voor mijn shopje. Ik vind een designer blazer en coole seventies broek, dus slaag beter dan gisteren in Rotterdam. 's Avonds maak ik pasta met saus van de tomaten van de markt, en kook er wat bimi bij.

uitgaven: €0
tussenstand: €61,09

Maandag:
Laatste dag van de challenge, finally. Vandaag ontbijt ik thuis en spring vervolgens op de fiets om met een vriendin koffie te drinken. Het is eigenlijk een verkapte business meeting. Zij gaat een nieuw platform opzetten en ik ben ook net begonnen met mijn shopje. We wisselen advies en ideeën uit en ik drink hierbij een zwarte koffie. Zij betaalt.

Onderweg naar huis stop ik bij de groenteboer, ik heb al de hele week geen vers sap kunnen maken en weinig groente gegeten dus sla even wat in. Eenmaal thuis maak ik zelf hummus, baba ganoush en eet deze op met pitabroodjes en avocado. 's Middags maak ik een sapje van m’n gekochte bleekselderij, bietjes en sinaasappels. 's Avonds breng ik een vintage bestelling weg op de fiets, op de terugweg haal ik stukjes vega shoarma en een pak havermelk. Ik eet de shoarma met de baba ganoush en tomaatjes in de pitabroodjes, die ik eerder heb gekocht.

uitgaven: € 10,39 bij de groenteboer, € 3,84 bij de Albert Heijn
EINDSTAND: €75,32

Ik zit ruim over de € 50 heen en voelde de laatste dagen ook een soort weerstand om me verder in te houden. Natuurlijk is het goed om op je geld te letten en heeft deze challenge me laten inzien dat ik zeker op sommige dingen kan besparen, maar de dingen waar ik waarde aan hecht (tijd doorbrengen met vriend / vrienden, gezond en lekker eten) kosten gewoon geld. Zonder de dure reiskosten naar Rotterdam en Delft had ik het makkelijk gehaald, dus ik voel me half geslaagd voor de challenge.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk