Cadeau-ideeën voor mannen: Geef een ervaring in plaats van sokken

Cadeaus kopen kan zó moeilijk zijn

Cadeaus voor mannen
Thomas BarwickGetty Images

Laten we eerlijk wezen: cadeaus shoppen voor Sinterklaas of Kerst kán pittig zijn. Vooral als we iets moeten vinden voor onze vaders, broers, schoonbroers en andere mannen in je familie. Vaak komen we dan toch weer aanzetten met een leuk paar sokken, een boek of een geurtje. Prima opties, maar heb je er weleens aan gedacht om een ervaring cadeau te doen? Zo geef je echt iets unieks én maken jullie samen mooie herinneringen. Side note: Deze ervaringen zijn natuurlijk niet alléén leuk voor mannen en kun je aan iedereen cadeau doen.

Wijnproeverij

Houden jullie van wijn, maar komt het vaak niet verder dan 'ik hou wel van een droge witte'? Leer wat je echt lekker vindt in een wijnproeverij. Dat zorgt niet alleen voor een gezellige middag, maar je doet ook kennis op waar je de rest van je leven iets aan hebt.

Een cursus improv of stand-up comedy

Heeft je broer of je vriend een fantastisch gevoel voor humor en zou hij hier echt meer mee moeten doen? Doe een lesje improvisatie of stand-up comedy cadeau. Leuk om samen te doen, en misschien krijgt hij de smaak wel te pakken.

Samen puzzelen in een escape room

Ga met een groepje naar een escape room. Iedere stad heeft wel escape rooms in verschillende prijsklassen. Heb je iets meer te besteden? In de catacomben van de Amsterdamse Posthoornkerk vind je een ontzettend indrukwekkende horror escape room met live acteurs. Alleen voor mensen met stalen zenuwen.

Stoom afblazen bij de schietbaan

Het is de droom van menig man. Lekker de James Bond uithangen en een geweer leegschieten. Natuurlijk wel veilig en verantwoord, gewoon op de schietbaan. Bij Amsterdam Shooting Events in de buurt van het Westerpark heb je de keuze uit verschillende vuurwapens en krijg je begeleiding en uitgebreide uitleg over veiligheid van deskundige instructeurs.

Pak het onschuldiger aan met lasergamen

Echte geweren en kogels iets te overdreven? Kunnen we ons helemaal voorstellen. Voor een zachtaardiger avondje schieten kun je ook gaan lasergamen. Veel plekken waar je dit kan doen bieden ook activiteiten aan als glowgolf of bowlen, dus je kan ook nog voor een combinatie gaan.

Een leuk concert

Check alvast de concertagenda's voor de komende maanden - spelen er artiesten waar de man in kwestie fan van is? Samen naar een concert gaan van een artiest die jullie allebei leuk vinden is ook nog een super mooie bonding experience.

Een cursus pottenbakken

Het klinkt misschien een beetje als een kneuterige hobby, maar pottenbakken is helemaal 2020. Naast dat je mooie kommetjes, vazen of bloempotjes maakt, is de bezigheid zelf ook nog hartstikke rustgevend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good