Erin & eruit: "Ik ben 17 keer verhuisd - ik ben altijd op zoek naar iets nieuws"

In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer: Larissa.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wie: Larissa (33)
Beroep: Office Manager bij Wirelab
Salaris: € 2000 netto per maand
Woont: samen met haar vriend in Enschede
Hypotheek en overige gezamenlijke vaste kosten: € 500
Zorgkosten: € 130
Aansprakelijkheidsverzekering: € 5
Uitvaartverzekering: € 15
NS-abonnement: € 33
Lening bank: € 80
Sparen: € 700
Overige uitgaven (boodschappen, kleding): € 500

Sparen met een doel

“Sparen deed ik tot voor kort niet. Ik ben er nooit goed in geweest, zelfs niet als ik een doel voor ogen had. Sinds ik met m’n vriend ben, nu een kleine twee jaar, spaar ik wél. We houden allebei van weekendjes weg en grote reizen maken, dus spaar ik nu € 700 per maand via zijn spaarrekening. Want als het op mijn eigen spaarrekening komt, kan ik er weer geld vanaf snoepen. Ik ben dankbaar dat ik zo veel kan sparen, maar ik werk er dan ook hard voor.”

Geld verdienen met meerdere banen

Job wise ben ik van alle markten thuis: mijn werkervaring varieert van verkoopster tot shopmanager in verschillende kledingwinkels, en nu ben ik office manager bij Wirelab Digital Agency. Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws, anders ga ik me vervelen. Dat geldt ook voor mijn huis: ik ben zeventien keer verhuisd en heb in veel steden gewoond. De verhuizingen hebben veel geld gekost, daar had ik zeker een leuke auto van kunnen kopen. Of een lange reis van kunnen maken.”

“Ik ben een hardcore levensgenieter. Ik eet en borrel meerdere keren per week buiten de deur, organiseer vaak gezellige avonden voor vrienden en nodig mijn familie graag uit om bij ons te komen eten – om er vervolgens een familiedag van te maken. Zulke ‘festiviteiten’ zijn kostbaar, maar het wel dubbel en dwars waard. Al hebben we nu Marley Spoon ontdekt, dus eten we vaker thuis.”

Relatieprobleem door geld? 4 tips voor minder geldgezeik

Waarom geld lenen écht niet slim is

“Ik ben geen fan van geld. Ik heb het altijd, maar gaf het voorheen vaak verkeerd uit. Als ik geen geld meer had, wist ik niet waar het gebleven was en leende ik bij. Bij mijn ouders, via de bank of ik kocht dingen via een lening, om dat daarna maandelijks af te betalen met veel te veel rente. Inmiddels heb ik geleerd dat het belangrijk is om te weten waar je geld heen gaat én om geld opzij te zetten. Ik ben bijna uit de rode cijfers, koop niets meer op afbetaling en we hebben een shared spaarrekening.”

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zoveel geld spaart Larissa voor haar reis

“Ik heb het geluk dat ik veel mooie plekken in de wereld heb gezien. Nieuw-Zeeland is tot nu toe de mooiste reis geweest. Reizen betekent voor mij genieten van het leven, andere culturen ontdekken en verschillende mensen ontmoeten die ieder een eigen verhaal hebben. Ik voel me altijd zó relaxed en gelukkig op reis. Vorig jaar zijn we naar Japan geweest en eind dit jaar gaan we drie weken reizen door de Filipijnen, om vervolgens een week te chillen op Bali. Voor deze reis wil ik € 4000 spaargeld meenemen, zodat we alles kunnen doen wat we willen. Niet dat we superluxe doen; het meeste geld geef ik uit aan heel veel cocktails.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk