Glamour's XL jaarhoroscoop 2020

Benieuwd wat de sterren voor jou in petto hebben?

Karmijn-Simon-horoscoop
Karmijn Simon

Brengt 2020 je eindelijk die topjob of soulmate? Is nu het moment om op je centen te letten of kom maar door big spender? En de belangrijkste vraag van allemaal: wat gaat je écht gelukkig maken? Glamour-astroloog Nicole Boshouwers zocht het uit in de sterren.

Steenbok: "Soms is een relatietest nodig om elkaar weer te waarderen"

22 december-20 januari

Liefde en vriendschap

De liefde wordt dit jaar beslist iets om in de gaten te houden. De maansverduisteringen in januari, juni, juli en november veroorzaken flinke golven. Nu ben je zelf ook lekker koppig en door deze combinatie mag je rekenen op een paar uitdagingen. Elke relatie wordt vroeg of laat getest, maar als de basis goed is, hoef je je geen zorgen te maken. Soms is een relatietest nodig om elkaar weer te waarderen. Of vrijer te laten, meer complimenten te geven, te versieren. Back to basic, zeg maar. Een tweede mogelijkheid is dat je partner misschien niet lekker in zijn of haar vel zit. Jouw steun en begrip zijn belangrijker voor de ander dan je zelf doorhebt. Voor single Steenbokken lijkt een nieuwe liefde geen vanzelfsprekendheid, maar je bent er ook niet naar op zoek. In een korte romance heb je totaal geen interesse, maar die mogelijkheid kan zeker voorbijkomen. Of je daaraan toch toegeeft, is uiteindelijk aan jou.

Werk en geld

De geldzaken gaan heel goed in 2020. Je wordt misschien niet steenrijk, maar je hebt het goed. En het kan nog beter: dat er méér geld onderweg is, wordt het eerste kwartaal al bewezen. Zo wordt het wel erg makkelijk om jezelf te verwennen met iets wat al een tijd op je verlanglijstje staat. Snak je naar ander werk? Als je in 2019 geen nieuwe stap hebt gezet, ga je dat in 2020 misschien alsnog doen. Je kunt het niet meer opbrengen om alleen voor het geld te werken. Zonder motivatie en inspiratie lukt het zelfs jou niet meer. En dat zegt veel, want jij geeft zelden op. Je leiderschapskwaliteiten, inzet en ervaring komen goed tot hun recht bij werk dat je met plezier doet. Dat is zelfs belangrijker dan het salaris. Werk je voor jezelf? Wees voorzichtig, want er is ook wat onzekerheid in het vooruitzicht. Zorg ervoor dat je facturen betaald worden en maak glasheldere afspraken.

Dit maakt jou gelukkig

Je komt onbedoeld soms afstandelijker over dan je in de gaten hebt. Ga er niet vanuit dat anderen wel begrijpen wat je bedoelt. Let ook op je non-verbale houding: soms zegt één blik meer dan tien woorden. Je krijgt meer interesse in onder andere spiritualiteit. Dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, wordt jou steeds duidelijker. Heldere keuzes maken geeft rust. Consuminderen? Het blijft een uitdaging, maar je gaat wel wat zaken wegstrepen. Goed voorbeeld.

Waterman: "Je hebt de neiging om je iets te veel en iets te lang af te zonderen"

21 januari-19 februari

Liefde en vriendschap

In de liefde zijn de meeste Watermannen dit jaar niet bijzonder geïnteresseerd. Er zijn nu belangrijkere zaken. Je gaat niet extra hard je best doen of op ‘jacht’ naar een nieuwe vriend(in). In vaste relaties lijken weinig grote veranderingen te komen. Goed nieuws, want het gaat gewoon lekker en als je de sleur buiten de deur kunt houden, is er niks aan de hand. Single? Ook jij vindt het prima zoals het nu gaat. Leuk dat iemand moeite voor je doet, maar het is nog maar de vraag of je toehapt. Totdat de juiste persoon voorbijkomt, want dan reageer je echt niet lauw. Let maar op. Mocht je dit jaar iemand ontmoeten met wie het klikt (en dat geldt ook voor nieuwe vriendschappen), dan is het ’t belangrijkst dat jullie dezelfde interesses hebben, samen kunnen lachen en over kernzaken dezelfde visie hebben. Vriendschappen zijn altijd belangrijk voor jou, maar dit jaar is het een aandachtspunt om je sociale relaties actiever te onderhouden. Je hebt de neiging om je iets te veel en iets te lang af te zonderen.

Werk en geld

Voor geldzaken ziet 2020 er prima uit, maar dat is ook niet gek; je werkt er hard voor. Jarenlang heb je geïnvesteerd in je baan (of studie) en nu lijk je de beloningen te kunnen verzilveren. Langzaam maar zeker komt er meer stabiliteit en groei in je financiën en dat geeft rust. Toch is het uitermate belangrijk dat je je administratie nu eens écht op orde krijgt, want anders kun je alsnog flink teleurgesteld worden. Opvallend: het soort werk dat je doet, wordt steeds belangrijker, net als de sfeer op de werkvloer en het contact met je collega’s. Als dat allemaal op orde is, wordt het een fijn jaar alhoewel het soms nog behoorlijk lastig kan zijn om werk en privé in evenwicht te houden. Op beide gebieden gebeurt veel en zijn er vaak deadlines, stress en onverwachte zaken die aandacht nodig hebben. Hierdoor zit je soms in een spagaat. Laat het niet ten koste van jezelf gaan. Stel prioriteiten en grenzen en vraag wat eerder om hulp.

Dit maakt jou gelukkig

Er is veel onrust in je directe omgeving, maar ook in jezelf. Aan externe factoren valt weinig te veranderen, maar aan je eigen issues kun je natuurlijk wel iets doen. Dat is de uitdaging van 2020. Zoek naar overeenkomsten tussen jou en anderen en wees heel voorzichtig met (voor)oordelen. Je ontwikkelt jezelf ondertussen in een razendsnel tempo. Je intuïtie is bizar scherp. Doe er je voordeel mee. Je bent aan het veranderen en de keuzes die je dit jaar maakt, sturen je een nieuwe richting op. Precies de bedoeling

Vissen: "Je krijgt heel snel duidelijkheid over zijn of haar ware bedoelingen"

20 februari-20 maart

Liefde en vriendschap

Dit jaar ligt de nadruk niet op de romantische liefde, maar op vriendschap. Je maakt nieuwe vrienden met wie je meteen veel contact hebt. Tegelijkertijd verlies je sommige anderen (tijdelijk) uit het oog. Zo gaat dat soms. Als je dat wil voorkomen, is het advies om te investeren in de mensen die belangrijk voor je zijn. Uitzonderingen daargelaten lijkt er verder niks te veranderen in de liefde. Goed nieuws dus als je een vaste, fijne relatie hebt. Single Vissen krijgen genoeg kans om te daten, maar het lijkt je te ontbreken aan échte interesse. Prima, want het is gezellig genoeg met je vrienden en je bent bovendien ook druk met je werk en/of studie. Toch kan vanuit het niets een romance ontstaan die weer net zo snel kan verdwijnen, dus verlies je hart niet te snel, en al helemaal niet aan iemand die je niet op waarde schat. Ach, het mooie is dat je wel heel snel duidelijkheid krijgt over zijn of haar ware bedoelingen.

Werk en geld

Veel Vissen hebben het afgelopen jaar werk gevonden dat veel voldoening geeft. Niets is fijner dan een baan die voelt alsof je met een hobby bezig bent. Het komende jaar gebeuren er ook weer goede dingen en je netwerk lijkt daar een rol in te spelen. Handig als je op zoek bent naar meer uren of ander werk. Dat lukt, maar zorg ervoor dat je de ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen en dat je een grote mate van zelfstandigheid hebt. Je bent geen geldwolf, maar een goed salaris is belangrijk. Zeker omdat je dit jaar veel kosten gaat krijgen. Vooral de tweede helft van het jaar zet jij je extra hard in om je banksaldo te verhogen en flink te sparen.

Dit maakt jou gelukkig

Soms wil je iets zó graag dat je gaat geloven dat het zo is. Maar niet alles is wat het lijkt. Neem de nuchtere raad van anderen dus maar wat vaker aan. Zo voorkom je een fikse teleurstelling. Je bent hypergevoelig en ook je lichaam heeft dit jaar extra behoefte aan rust, zuiverheid en evenwicht. Sporten is natuurlijk altijd goed, maar yoga of meditatie is nu echt je ding. Beland je keer op keer in situaties waarin jij de dingen mag opknappen? Het is een les om grenzen te stellen. Je kunt niet iedereen pleasen, Vissen.

Ram: "Langzaam maar zeker wordt duidelijk wie je echte vrienden zijn"

21 maart -20 april

Liefde en vriendschap

De liefde ziet er uitdagend uit. Je bent vooral de tweede helft van het jaar sterk op jezelf gericht en je laat je door niemand iets vertellen. Het draait om jou en als anderen je die ruimte niet geven: jammer dan. Dit geldt trouwens ook in sommige zakelijke relaties. Voor anderen is deze houding niet altijd fijn en er wordt in 2020 dan ook een beroep gedaan op je geduld en tact. Voordelen van zo veel power zijn er natuurlijk ook: je bent doelgericht, ondernemend en superactief, waardoor je veel bereikt. Balans vinden is de sleutel tot geluk en als je voldoende rekening houdt met de gevoelens/wensen/behoeftes van anderen, vermijd je onnodige confrontaties en moeilijkheden. Single? Met zo’n krachtige uitstraling lijkt een wild romance onvermijdelijk, maar dat jij je hart echt verliest in 2020 is niet waarschijnlijk. Daarvoor zijn je behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid net te sterk.

Werk en geld

Je carrière wordt dit jaar zo’n beetje het belangrijkste thema in je leven. Er komen veranderingen die vaak parallel lopen aan je privéleven. Rammen, toch al geen twijfelaars, hakken dit jaar nog sneller knopen door als ze het gevoel hebben niet meer vooruit te komen. In 2020 sla je nieuwe wegen in, grijp je kansen met beide handen aan en reken je definitief af met teleurstellingen. En die waren er vorig jaar volop: een (leuke) baan vinden was lastig, een promotie werd steeds uitgesteld, enz. Het tij keerde in oktober en dit jaar zit het eindelijk weer eens mee. Doei teleurstelling, hallo nieuwe start! Geldzaken zien er net als vorig jaar wisselend (en vooral onrustig) uit. Als het meezit, zit het ongelooflijk mee, maar andersom geldt dat net zo hard. Reken jezelf niet rijker dan je bent. Lenen voor niet-noodzakelijke dingen? Of op een gelukje rekenen? Beter van niet dit jaar.

Dit maakt jou gelukkig

Je weigert je neer te leggen bij situaties die je beperken. Vanaf eind juni is er geen houden meer aan en kies je voor jezelf. Je voelt dan nog meer energie en drive om je doel te bereiken. Langzaam maar zeker wordt ook duidelijk wie je echte vrienden zijn. In april en mei krijg je daar al een voorproefje van. Je gaat misschien een aantal mensen loslaten, maar zij die écht bij je horen, verdwijnen beslist niet. Wees gerust een beetje conservatief als het om je uitgaven gaat. Extra geld verdienen? Verkoop overtollige kleding en meubels waarop je bent uitgekeken. Er ligt een goudmijntje in je kasten en lades.

Stier: "Je hebt geen haast, dus iets meer rust nemen doet je goed"

21 april-20 mei

Liefde en vriendschap

De liefde was vorig jaar nogal een bumpy ride. Soms leek het alsof er geen vooruitgang mogelijk was in lastige situaties (lees: alsof je geen adem kreeg). Het voelde alsof er te veel verplichtingen en verantwoordelijkheden waren en te weinig lol. Dit jaar spelen deze gevoelens heus nog weleens op, maar er is meer plek voor vertrouwen en optimisme. Precies de ingrediënten die nodig zijn om de liefde op smaak en temperatuur te krijgen. Je behoefte aan ruimte en vrijheid is er nog steeds, maar het levert minder strijd op dan voorheen. Tenminste, als je blijft communiceren met je liefste en de mensen met wie je moet samenwerken. Single en zin in een nieuw avontuur? Als je in 2020 verliefd wordt, weet je heel snel of het een serieuze kans maakt. Je intuïtie is vlijmscherp en vergissingen zijn alleen mogelijk als je daar niet naar luistert. De bindingshuiver (angst is een te groot woord) waarmee veel Stieren nu worstelen, verdwijnt als sneeuw voor de zon als je degene ontmoet die bij je past en die jou ook vrij kan laten.

Werk en geld

Met je werk gaat het gewoon goed. Ook weleens lekker, hè? En deze wolkeloze hemel blijft eigenlijk het hele jaar het uitzicht. Op voorwaarde dat je je werk met plezier doet, je gewaardeerd wordt én je de vrijheid krijgt om je taken op jouw manier te doen. Is dat zo? Dan verzet je enthousiast veel werk. Interessant is dat je langzaam maar zeker onafhankelijker, zelfstandiger en rebelser bent geworden. Opvallend veel Stieren hebben een carrièreswitch gemaakt, zijn voor zichzelf begonnen of hebben een belangrijk besluit genomen over hun werk. Vaak in een oogwenk, maar vanuit een diepe overtuiging. Ook dit jaar kan dat nog gebeuren. Je reputatie is uitstekend en er is kans dat je één of meer interessante aanbiedingen krijgt. Houd vooral de periode tussen maart en juli in de gaten. Geld speelt geen grote rol komend jaar, maar in februari, juni en oktober is het nodig om wat extra aandacht aan je financiën te besteden. Zin om weer in de studieboeken te duiken of iets totaal nieuws te leren? Dit jaar is er geknipt voor.

Dit maakt jou gelukkig

Je bent superongeduldig en verandert vaak van gedachte. Geen probleem, maar beloof jezelf dat je over grote beslissingen eerst het spreekwoordelijke nachtje slaapt. Loslaten is echt niet makkelijk. Dit jaar geldt dat vooral voor je eigen ideeën en meningen. Andere mensen snappen soms niets van je. Wees wat geduldiger; je hebt geen haast. Iets meer rust nemen doet je goed. Een gezonde leefstijl is in 2020 nog belangrijker dan gewoonlijk, dus let daarop.

Tweelingen: "Duimen dat dingen op hun pootjes terechtkomen is onrealistisch"

21 mei-21 juni

Liefde en vriendschap

Intensiteit en passie lopen als een rode draad door je liefdesleven. Seks gaat een grote(re) rol spelen. Je interesse in anderen en andere gebieden groeit, net als je libido. Je fantasieën en behoeftes zijn niet alleen heel persoonlijk en intiem, maar om ze te delen (en om te kunnen experimenteren) moet er natuurlijk vertrouwen zijn. Daar werk je in 2020 aan. Ook als je aan een nieuwe relatie begint of je in een prille liefde wil verdiepen. Je zoekt diepgang, maar om je kwetsbaar op te stellen, is moed nodig. Als jij je veilig voelt, lukt dat prima. In je relatie lijken dingen te veranderen en dat kan ook een voordeel zijn. De eclipsen van juni en december maken duidelijk hoe het écht tussen jullie zit en hoe jullie de relatie naar een hoger niveau kunnen brengen. Ook buiten de slaapkamer

Werk en geld

Alhoewel dit geen jaar is waarin jij belust bent op geld, gaan je financiën toch een rol van betekenis spelen. De eclipsen van 10 januari en 21 juni wijzen je op de zwakke plekken. Het zijn momenten om aandacht te besteden aan je administratie en uitgaven patroon. Het voordeel is dat je meteen actie kunt ondernemen. Geld is altijd belangrijk, maar nu des te meer. Halve maatregelen werken niet, zaken voor je uit schuiven is dom en duimen dat dingen op hun pootjes terechtkomen onrealistisch. Je aandacht is nodig. Daarnaast is dit jaar ook geschikt om aan je leningen en schulden te werken. Het is fijn om met een schone lei te beginnen en daar hoeft het geen 1 januari voor te zijn. Je ambities zijn in 2020 groot. Heb je meer uitdaging nodig en vind je die niet meer in je huidige baan? Natuurlijk kun je op zoek naar een andere werkgever, maar je kunt ook eerst dat felbegeerde diploma halen dat nog op je cv ontbreekt.

Dit maakt jou gelukkig

Spiritualiteit interesseert je al lange tijd en dit jaar zoek je ook op dit gebied naar verdieping. Je bent (of wordt) je bewust van je eigen bijdrage en verantwoordelijkheid. Daardoor ga je nu écht veranderingen doorvoeren. Of je nu vegetariër wordt, bloed doneert of zwerfvuil gaat opruimen, je gaat er vol in en je enthousiasme zet een verandering in gang bij andere mensen. Mooi, toch? Gebeurtenissen (en bijbehorende emoties) uit het verleden kunnen ineens weer de kop opsteken. Blijkbaar moet je er iets mee voordat je verder kunt.

Kreeft: "Wacht niet met grenzen stellen totdat je vol boosheid zit"

22 juni-22 juli

Liefde en vriendschap

De liefde is al jaren gecompliceerd, maar ook uitermate boeiend. Saturnus heeft je de afgelopen twee jaar gewezen op je verantwoordelijkheden. Soms was het inderdaad gewoon níét leuk, maar als jullie nog steeds samen zijn (en die lastige issues hebben opgelost) is het tijd voor een felicitatie: jullie zijn geslaagd voor de test en klaar voor de volgende ronde. Een ronde die er steeds beter uit gaat zien, en die laatste hobbels poetsen jullie dit jaar weg. Single Kreeft? Dit jaar trek je beslist veel aandacht en als je wil, krijg je genoeg kansen om te daten, maar jij bent voorzichtig. Laat die ander maar moeite voor jou doen. Jij speurt altijd naar dat ‘speciale’ in anderen en dat is dit jaar niet anders. Het fijne is dat je intuïtie al antwoord geeft op je vragen voordat je ze hebt gesteld. Vriendschappen zien er dit jaar wat grilliger uit. Helaas heeft niet elke vriendschap het eeuwige leven. Hoe jammer je het ook vindt om afstand te moeten nemen, je investeert emotioneel niet (meer) in mensen die te veel drama en gedoe met zich meebrengen. Good for you.

Werk en geld

Als jij je ergens voor inzet, doe je dat voor de volle honderd procent. Misschien vind je in 2020 niet je droombaan, maar je bent realistisch genoeg om te begrijpen dat de schoorsteen moet roken en dat je deze baan nu nodig hebt voor het geld. Daarom maak je er het beste van en vind je het ook niet erg om geduldig te zijn totdat er iets beters komt. Dit jaar ga je hoe dan ook keihard werken en dat is uitstekend voor je reputatie. Vooral de tweede helft van het jaar ben je enorm gefocust op je carrière. Misschien nog sterker dan vorig jaar geldt dat het belangrijk is om voor jezelf op te komen. Wacht niet met grenzen stellen totdat je vol boosheid zit (en emotioneel of dramatisch reageert). Ambitieus? Een promotie wordt je dit jaar niet in de schoot geworpen en dat is de tweede aansporing om zelf het initiatief te nemen. Vergeet trouwens niet dat je een netwerk hebt. Soms is wie je kent belangrijker dan wat je kunt.

Dit maakt jou gelukkig

Met maar liefst zes eclipsen in 2020 mag je rekenen op een jaar vol veranderingen en verrassingen. Niets gebeurt voor niets. Je kunt niet alles voorkomen, maar met een gezonde leefstijl houd je veel ongemakken buiten de deur. Werk aan dat fitte lichaam! Ondertussen staat je hart bij wijze van spreken wagenwijd open. Je bepaalt misschien niet wat er allemaal in komt, maar wél wat er mag blijven

Leeuw: "Alles wat jij voor anderen doet, keert bij je terug"

23 juli-23 augustus

Liefde en vriendschap

Vroeg of laat wordt elke relatie op de proef gesteld. Saturnus komt daar tussen eind maart en eind juni eventjes voor zorgen, maar het stof gaat daarna weer liggen tot half december. Maak je geen zorgen, want als de basis van je relatie goed is, maakt het jullie band alleen maar sterker. Dit jaar zet je in op een stabiele relatie zonder sleur of voorspelbaarheid. Dat klinkt inderdaad tegenstrijdig, maar je krijgt precies wat je wil omdat je er zo op gefocust bent. Het mooie is dat dit een jaar van instant karma is; alles wat jij voor anderen doet, keert als een boemerang bij je terug. Zet je in voor de liefde, investeer in vriendschappen en familierelaties, kijk om naar je buren en toon belangstelling voor je collega’s en je krijgt er zo veel moois voor terug. Hierdoor voel jij je vaak ontzettend blij en gelukkig. Het klinkt cheesy, maar het werkt echt zo. Vrijgezel? Er is kans dat je een nieuwe liefde leert kennen via je werk of de sportclub.

Werk en geld

Zit je niet op de juiste plek? Weet je niet welke richting je op moet of snak je naar een nieuwe uitdaging? Houd je vast, want dit jaar gaat beslist spannend worden. Je hebt er zin in. Je krijgt weer inspiratie, ideeën en je bent gemotiveerd om er iets geweldigs van te maken. En daardoor trek je zakelijk succes naar je toe. Er komen in 2020 allerlei kansen op werk – lucratieve bijbanen of goedbetaalde klussen meegerekend. Voor zzp’ers of freelancers is dit natuurlijk het mooist. Voor stabiliteit en vastigheid is dit jaar dan weer niet perfect, maar je krijgt kansen om dingen uit te proberen én je komt op de meest bijzondere plaatsen. Geldzaken zien er niet opvallend uit, wat meestal een signaal is dat dingen min of meer gelijk blijven. Maar: zat je vorig jaar krap bij kas? Dáár komt dan in elk geval flinke verbetering in.

Dit maakt jou gelukkig

Is loslaten nou alwéér een thema? Ja, er zijn nog zaken waarvan je moet accepteren dat ze definitief voorbij zijn. Laat while you’re at it ook meteen de negatieve gevoelens los die ermee te maken hebben. Jaloezie steekt op de meest onverwachte momenten de kop op. Het is geen drama, maar het is wel goed als je inziet (en toegeeft) dat sommige issues bij jóú liggen. Je stemmingen schommelen af en toe. Kan gebeuren, maar sluit jezelf niet af en zwelg niet in zelfmedelijden.

Maagd: "Relax, het ziet er zonder die roze bril ook prima uit"

24 augustus-22 september

Liefde en vriendschap

Ja, de liefde staat nog steeds hoog op de agenda en je vaste partner of nieuwe (of geheime!) lover is in jouw ogen de állerbeste, sexyste, aantrekkelijkste persoon. Je wil geen kwaad over hem of haar zien en horen. Jij woont zo’n beetje op cloud nine. De seks is geweldig en je hebt het gevoel dat je je soulmate hebt gevonden. Maar wat als die ander zich niet aan jouw romcomscript houdt en niet op dezelfde wolk leeft? Je moet er niet aan denken! Maar doe toch maar wel, want je hebt de neiging om iets te hard van stapel te lopen. Relax, Maagd. Het ziet er zonder die roze bril ook prima uit. Je bent een perfectionist en het is niet voldoende dat het goed gaat. Je wil het onvergetelijk, onovertroffen en magisch maken. Die onvergetelijke momenten komen er in 2020 trouwens wel volop. De fysieke aantrekkingskracht tussen jullie is krachtig, maar je wil ook op andere gebieden op dezelfde golflengte zitten. Iemand met dezelfde doelen, idealen en interesses zou je liefdesleven volledig maken.

Werk en geld

Uitzonderingen daargelaten ligt jouw belangstelling dit jaar niet bij het vinden van een (nieuwe) baan. En ook over promotie maken heb je geen uitgewerkt plan. Toch wil dat niet zeggen dat alles bij het oude blijft. Soms zijn veranderingen hard nodig omdat gebrek aan inspiratie of aandacht te veel energie kost. En juist dat laatste heb je in 2020 helaas niet in overvloed. Jij kunt lang op de automatische piloot fungeren, maar als de betrokkenheid weg is, wordt het lastig om vol te houden. Dan kun je last krijgen van lusteloosheid, vermoeidheid en een gebrek aan enthousiasme, en dat ga je jezelf niet aandoen. Als dit op jou van toepassing is, kan het goed zijn om bijvoorbeeld iets nieuws te leren. No pressure, het hóéft niet, of het mag ook gewoon voor de fun zijn. Waar je volgens de planeten wél aandacht aan moet besteden? Je financiën en administratie. Geen leuke klus, maar als je bedenkt dat je veel geld laat liggen, wordt het al een stuk makkelijker om ermee aan de slag te gaan.

Dit maakt jou gelukkig

Het belooft een jaar vol plezier, creativiteit en ontspanning te worden. Enige voorwaarde is dat je toegeeft aan deze energie. Van je hobby je werk maken? Velen dromen ervan, maar voor jou kan het werkelijkheid worden. Het buitenland en reizen blijven lokken. In 2020 kunnen mogelijkheden om te reizen spontaan voorbijkomen. Vaak is de aanleiding je werk, je studie of iets wat je puur voor je plezier doet. Houd je ogen hiervoor open.

Weegschaal: "Dit is niet het moment om je in de schulden te steken"

23 september-22 oktober

Liefde en vriendschap

Liefde, partnerschap en persoonlijke relaties zijn voor een Weegschaal van levensbelang en dit jaar kun je al helemaal je hart ophalen. In de liefde ben je al een tijdje aan het experimenteren (of zou je dat misschien graag willen). Je eigen seksualiteit meer verdiepen is een mogelijkheid. Hoe beter je in je vel zit, hoe makkelijker dat gaat. Heb je een nieuwe liefde? De vonken vliegen ervan af, maar er lijken ook wat hindernissen. Die kunnen door anderen worden veroorzaakt. Misschien is er sprake van jaloezie. Misschien heeft je lief last van twijfels. Misschien bemoeien anderen zich met je relatie. Of misschien is er sprake van een machtsstrijd tussen jullie. Wat het ook is: het vraagt om een begripvolle en geduldige aanpak. Single? Dit is het jaar waarin je ervaart dat liefde op het eerste gezicht bestaat. Bam! Passie, chemie en seksuele aantrekkingskracht zorgen ervoor dat je in 2020 heel veel aandacht voor de liefde hebt. Helemaal jouw ding, dus kom maar op.

Werk en geld

Eclipsen beïnvloeden dit jaar je werk en daardoor lijken veranderingen bijna een zekerheid. Houd vooral de periode rond 10 januari en 21 juni in de gaten. Rond die data kunnen veranderingen in werking worden gezet. Als je voor jezelf wil werken, is dat in 2020 nog steeds een mogelijkheid. Voorwaarden zijn dat je een sterk plan hebt, alles hebt doorgerekend en een tijdje kunt teren op je spaargeld, want er is geen garantie dat je (meteen) veel gaat verdienen. Het is ook niet het moment om je diep in de schulden te steken, dus wees voorzichtig. Veranderingen in je werk hebben dit jaar vaak te maken met veranderingen in je privéleven. Dat kan van alles zijn: een verhuizing (van jezelf of je werkgever), uitdagingen in je relatie, lange reistijden die je niet meer opbrengt… Werk is beslist belangrijk voor je, maar het accent ligt dit jaar meer op jouw persoonlijke basis en/of thuissituatie.

Dit maakt jou gelukkig

Zin om je horizon letterlijk te verbreden? Die wens gaat in vervulling, want dat je meer gaat reizen, weten de sterren allang. Worstel je met iets uit het verleden of juist met een huidige situatie? Wees zacht en aardig voor jezelf (en voor degenen die erbij betrokken zijn). Sommige dingen hebben wat meer tijd nodig, maar je krijgt ook bewijs dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Uit je gevoelens. Deel je emoties. En: zoek een uitlaatklep. Dat laatste is vooral goed voor je geestelijke welzijn. Je krijgt veel (nieuwe) verantwoordelijkheden en je uithoudingsvermogen wordt op de proef gesteld.

Schorpioen: "Je neemt te weinig tijd om te ontspannen en dat breekt je op"

23 oktober- 22 november

Liefde en vriendschap

Jij weet als geen ander dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Je mag wel zeggen dat je gepokt en gemazeld bent in dat opzicht. Maar wat achter je ligt, komt niet meer terug. De liefde speelt in 2020 beslist een grote rol en saai wordt het niet. Vaste relaties hebben het niet altijd makkelijk. Ja, de relatietestkaart ligt op jouw bordje. Het lijkt soms alsof jullie van het ene meningsverschil in het andere rollen. Machtsstrijd ligt dan op de loer. Je partner lijkt dit jaar onrustig, grillig en (letterlijk of figuurlijk) afwezig. Dat kan jou onzeker of jaloers maken, terwijl dat misschien nergens voor nodig is. Praten is belangrijk, maar elkaar de ruimte geven ook. De kosmos is er duidelijk over: laat vrijheid jullie band zijn. Hetzelfde geldt voor je vriendschappen. Je vriendinnen zitten in een nieuwe fase of hebben het druk met andere zaken. Hierdoor is er misschien wat minder tijd om met elkaar door te brengen, maar áls jullie elkaar zien, is het gewoon goed.

Werk en geld

Tenzij je persoonlijke geboortehoroscoop iets anders toont, belooft dit een goed financieel jaar voor je te worden. Je harde werk en inzet werpen nu hun vruchten af. Het mooiste is: werken is dit jaar gewoon leuk. Je hebt het naar je zin, je wordt gewaardeerd en je gaat keihard. Je ambities zijn groot en succes smaakt naar méér. Voor veel Schorpioenen is dit de reden waarom ze weer in de studieboeken duiken. Goed bezig, maar het tempo mag écht wel een stukje lager. Je moet je tijd en energie namelijk over veel gebieden verdelen en je schiet er niks mee op als je in je spaarzame vrije tijd alleen maar uitgeput op de bank ligt. Geldzaken zien er stabiel uit. Geen ups, geen downs. Dat is een goed teken, want geldzorgen kun je nu niet gebruiken. Omdat je dit jaar zuinig bent, prijzen vergelijkt en spaart, eindig jij waarschijnlijk met meer geld op je banksaldo dan je begon.

Dit maakt jou gelukkig

Er zijn grote verantwoordelijkheden in aantocht. Die kunnen te maken hebben met je woonsituatie (vaste lasten), maar ook met je familie. En verder: voor jezelf opkomen is niet altijd makkelijk, maar het is wel de bedoeling om deze kunst onder de knie te krijgen óf te verbeteren. Je neemt vaak te weinig tijd om te ontspannen en dat breekt je uiteindelijk op. Het gevolg: emotionele uitbarstingen, hoofdpijn en stress. De oplossing is er ook: je creatieve talenten maken je happy en sleuren je óveral doorheen.

Boogschutter: "Stiekem mag je best een beetje op overvloed rekenen"

23 november- 21 december

Liefde en vriendschap

De liefde speelt dit jaar geen opvallende rol. Dat wil niet zeggen dat er geen liefde is, maar wel dat er geen grote veranderingen plaatsvinden; ook weleens fijn. Als je een vaste relatie hebt, voelt deze stabiliteit goed. Je bent tevreden met je liefdesleven, hoe die er ook uitziet. Je focust op jullie gezamenlijke toekomst en daar ben je nu heel zakelijk en praktisch in. Omdat je dit jaar sterk gericht bent op geldzaken, kan dit weleens ten koste gaan van de aandacht voor je relatie. Krijg je hier commentaar op van je partner? Ben je te veel aan het werk of druk met andere zaken? Geloof maar dat het waar is. Single? Je bent dit jaar niet op zoek naar een serieuze relatie. Daar ben je vanaf het begin heel duidelijk over als je iemand ontmoet – en dat gaat beslist gebeuren vanaf de zomer. Je bent niet van steen en de aandacht is egostrelend, maar jij blijft voor je vrijheid kiezen.

Werk en geld

Het belooft een voorspoedig jaar te worden (je mag stiekem zelfs op overvloed rekenen). Je hebt niet alleen een neus voor geld, maar het geluk is ook vaak op jouw hand. De best denkbare combinatie! Je loopt tegen koopjes aan, krijgt fijne kortingen, verkoopt met veel winst en ga zo maar door. Maar je werkt er zelf ook hard aan: je financiële strategie die anders is dan voorheen – werkt. Je bent voorzichtiger en neemt geen risico’s. Deze houding leidt tot succes. Het is een goed jaar om overtollige spullen te verkopen en om in jezelf te investeren. Een fitte, succesvolle uitstraling werkt zowel zakelijk als privé in je voordeel. Je werk ziet er bij vlagen onrustig uit, maar er is geen reden om je zorgen te maken als je inzet en prestaties in orde zijn. Veel Boogschutters hebben recentelijk een nieuwe carrièrestap gezet en hebben voorlopig genoeg uitdagingen. Jij niet. Ben je wel toe aan iets nieuws? Als je bij je huidige werkgever niet verder komt, ga je vast op zoek naar iets anders. Vooral als het salaris beter is. Dat vind je nu namelijk belangrijker dan vage beloftes over doorgroeimogelijkheden in een verre toekomst.

Dit maakt jou gelukkig

Je hebt een handen-uit-de-mouweninstelling. Je bent vooral gefocust op je basis: je (nieuwe) huis, privéleven en familie. Dáár investeer je letterlijk en figuurlijk in. Aan energie en doorzettingsvermogen dit jaar geen gebrek. Sporten wordt nu zelfs leuk, zodat je ook lekkerder in je vel komt te zitten. Communicatie is wel een belangrijk thema in 2020. Wees helder, dubbelcheck, houd je aan je beloftes. Note to self: krop je emoties niet op. Dat werkt nu averechts.

Deze jaarhoroscoop verscheen in het januarinummer 2020 van Glamour. Er ligt elke maand weer een gloednieuw issue in de winkel, bomvol real life verhalen, interviews, het laatste fashion nieuws, alles wat je wil weten over beauty en nog véél meer. Geen zin om de deur uit te gaan? Je bestelt 'm hier online!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good