Delany Lepelblad: ‘Ik voel heel sterk dat ik iets aan het opbouwen ben’

Delany tekende bij het platenlabel van rapper Frenna en haalt miljoenen Spotify-streams binnen

Hair, Blue, Clothing, Turquoise, Hairstyle, Beauty, Photo shoot, Electric blue, Fashion, Fashion model,
JOANNE WIENEN

Ze staat nog maar aan het begin van haar carrière, maar dikke kans dat in 2020 niemand meer om Delany Lepelblad heen kan. Delany (20) tekende vorig jaar bij 777 Records, het platenlabel van rapper Frenna, en haalt miljoenen Spotify-streams met haar nummers. Binnenkort verschijnt haar eerste EP.

Delany Lepelblad

“Als kind was ik al een performer. Als er ergens een podium was, stond ik erop. Op school mochten leerlingen elke vrijdagmiddag optreden. Daar stond ik dan met vriendinnen ‘The ketchup song’ van Las Ketchup te zingen. Op mijn zestiende gaf ik me op voor het tv-programma ‘The next boy/girl band’. Niet omdat ik dacht: dit ga ik winnen. Ik was vooral benieuwd hoe de jury mijn auditie zou beoordelen. Ik kwam de eerste rondes door, het publiek was positief en ik schopte het uiteindelijk zelfs tot de finale. Een jaar later besloot ik me op te geven voor ‘House of talent’, een programma waarin acht talentvolle kandidaten werden gevolgd die een muziekcarrière probeerden op te zetten. Dat programma heeft veel voor mij betekend.

Het opende deuren naar een wereld die daarvoor nog onbereikbaar leek. Ineens kreeg ik de kans om met labels in gesprek te gaan. Tijdens een optreden in Club BLU in Rotterdam raakte ik per toeval aan de praat met Frenna, die daar ook was. Ik sprak met hem over mijn dromen en ambities. Een tijdje later werd ik gebeld: of ik wilde tekenen bij zijn label, met Frenna als mijn muzikale mentor.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Stroomversnelling

Op dat moment kwam alles in een stroomversnelling. Frenna bracht me in contact met producers, zette me in zijn voorprogramma en liet me optreden op festivals als Latin Village en 777 Festival. Iets waar ik een paar jaar eerder niet eens over durfde na te denken. Op mijn vijftiende werd ME/ CVS, het chronische-vermoeidheidssyndroom, bij mij vastgesteld. In die tijd lag ik gerust zeventien uur per dag in bed. Ik moest stoppen met school. Het was een en al ellende. Meedoen aan ‘The next boy/ girl band’ was belachelijk zwaar, maar het gaf me ook vechtlust. Ik was het zat om hele dagen thuis te zitten. Natuurlijk verdwijnt mijn ziekte daarmee niet. Ik heb nog steeds 24/7 pijn en voel me altijd alsof ik drie dagen niet geslapen heb. Daarom plan ik maar één ding per dag in en slik ik dagelijks morfine. Als mensen mij leren kennen, zijn ze verbaasd. Ik ben heel energiek en vrolijk, en die kant toon ik ook graag.

'Ik lag gerust zeventien uur per dag in bed. Ik moest stoppen met school'

Toch is dit óók deel van mij. Bij mijn eerste solotrack ‘Ik voel je’ maakte ik daarom een videoclip waarin ik mijn verhaal vertel, ook om anderen met iets soortgelijks een hart onder de riem te steken.”

Het hele interview met Delany lees je in het januarinummer van Glamour. Geen zin om de deur uit te gaan? Je bestelt 'm hier online!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good