Onze Anke blikt terug op haar deelname aan De slimste mens

'De slimste mens is een van de leukste dingen die ik heb gedaan in 2019'

Yellow, Fashion, Long hair, Footwear, Leg, Photography, Model, Fashion design, Photo shoot,
De slimste mens

"Ik was met mijn beste vriendinnen op Ibiza, we lagen op het strand toen ik een app kreeg met de vraag of ik mee wilde doen aan De slimste mens. Mijn eerste reactie? Die is gek, dat ga ik écht niet doen! Die avond heb ik het er met de meiden (en wat wijntjes) uitvoerig over gehad. The verdict: ik ga gewoon meedoen aan de leukste kennisquiz van Nederland."

Wat was je grootste drive om mee te doen?

"Ik wilde laten zien dat je als vrouw gewoon kan meedoen met de populairste kennisquiz van ons land. Er zijn zo weinig vrouwen die 'ja' zeggen tegen De slimste mens: van de 10 die ze vragen, bedanken er 9. Ik dacht, ik neem het hef in eigen handen en doe mee. Ook al ga ik op mijn bek, dan ben ik wel zo dapper geweest om het te proberen.

Ik probeer een inspiratie te zijn voor vrouwen in Nederland, ook met mijn deelname aan De slimste mens. En anders blijven er zo weinig vrouwen te zien op televisie en in kennisquizzen. Zonde en saai vind ik dat!''

Hoe heb je jezelf voorbereid?

"Het plan was om alle atlassen uit mijn hoofd te leren, dat is niet gelukt (lacht). Nee, ik heb de app uitgespeeld. En veel afleveringen teruggekeken. Ik dacht op een gegeven moment ook, de kennis zit in mijn hoofd! Ik ben al 32 jaar op deze aarde, ik moet vertrouwen op mijn algemene kennis. De challenge was om rust te vinden, zodat ik die kennis kon delen tijdens de show. Best goed gelukt vind ikzelf.

Wat ook altijd werkt, voordat ik iets spannends moet doen, mijn power-lijstje erbij pakken. En deze hardop voorlezen. Dit is 'm, misschien werkt-ie ook voor jou. Probeer het!"

Text, Font, Pink, Line,
Quote

Hoe zag de morning before eruit?

"Ik moest om 11.30 in de studio zijn, die ochtend heb ik bewust vrijgemaakt in mijn agenda. En stond in het teken van lief zijn voor mezelf: uitgebreid ontbijten, even chillen in bad. Optimaal ontspannen toen kon het nog (haha). Ik wilde me goed voelen, zodat ik boven mezelf uit kon stijgen.

'Ik wilde me goed voelen, zodat ik boven mezelf uit kon stijgen'

Een poweroutfit, fleeky make-up en goed haar helpt dan ook mee. Dat had mijn vertrouwenspersoon (en rechterhand) Charlotte allemaal geregeld. Ik dacht nog, al moet ik kotsen voordat ik op moet, dan kan dat gewoon bij haar. En toen begonnen de opnames..."

Hoe kijk je terug op je deelname?

"De slimste mens is een van de leukste dingen die ik in 2019 heb gedaan. Ik heb met mijn positiviteit en energie een goede kant van mezelf kunnen laten zien. Ik deed het ook best goed. En het was ook grappig! Ik ben heel trots op mezelf dat ik het gewoon heb gedaan.

De slimste mens ging over mij, ik kon mezelf zijn. Mijn deelname heeft me veel nieuwe energie gegeven."

Wat is de leukste reactie die je hebt gekregen?

"Ik heb heel veel leuke reacties gekregen van mijn inner circle, bijvoorbeeld van mijn trotse stiefvader: hij vond me zo dapper en verfrissend. Maar ook oud klasgenoten vonden het leuk dat ik meedeed. Zelfs een vakantievriendje die ik 15 jaar niet had gesproken liet via LinkedIn weten dat mij stoer vond.

'De slimste mens is een van de leukste dingen die ik in 2019 heb gedaan'

Ik heb ook veel grappige DM's via Instagram gekregen, vooral van mannen. Zo bood een jongen aan om mijn huis te poetsen. Gratis!? Ook mijn zusje had 'fame' door mijn deelname, zij kreeg ook DM's. De slimste mens wordt goed bekeken."

Wat is jouw advies voor toekomstige deelnemers?

"Dapper zijn, dus gewoon doen. De kick die je krijgt als je in die stoel zit is waanzinnig. En: wat is het ergste dat er kan gebeuren?"

Over De slimste mens

Wie o wie is De slimste mens? Nieuwsmakers, politici, acteurs, en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van 'de slimste mens' in de wacht te slepen. De slimste mens is de meest populaire kennisquiz op de Nederlandse televisie, waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken a.k.a. beelddenken. Kritisch jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis.

Iedere werkdag ontvangt presentator Philip Freriks drie Bekende Nederlanders die aanspraak maken op de titel 'de slimste mens'. Per aflevering valt één kandidaat af. De volgende dag komt een nieuwe deelnemer in de plaats. Wie zich het langst staande houdt in de show en de zenuwslopende finale overleeft, mag zich De slimste mens van Nederland noemen.

Anke ging er helaas niet vandoor met deze felbegeerde titel, maar wij vinden het al bad ass dat ze in de vragenarena durfde plaats te nemen. En wat deed ze het goed. We zijn trots op je Anke, you rockstar!


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good