Op déze dag zijn de meeste Nederlanders jarig

Ken jij iemand met deze verjaardag?

Op deze dag zijn de meeste Nederlanders jarig
Daniel GrizeljGetty Images

Is het jou weleens opgevallen dat je de ene maand je halve maandsalaris kwijt bent aan verjaardagscadeaus, en de andere maand geen enkele b-day op de planning hebt? Dat is geen toeval: er zijn inderdaad maanden waarin er veel meer mensen jarig zijn. Het CBS zette de cijfers op een rijtje en zocht uit wat de meest voorkomende verjaardag is in Nederland.

Op deze dag zijn de minste mensen jarig

Uit de cijfers van het CBS blijkt, dat de minste verjaardagen plaatsvinden in de koudere maanden: november, december en januari. De minst populaire verjaardag is op vijf december, een dag die de Goedheiligman blijkbaar voor zijn eigen feestje wilde reserveren. Op deze dag vieren er 36.600 mensen die in Nederland geboren zijn hun verjaardag.

Op deze dag vieren de meeste mensen hun verjaardag

Begin mei en eind september blaast de grootste groep mensen hun kaarsjes uit. Vooral de laatste week van september is ontzettend populair. Dat is best te verklaren, omdat de kerstdagen negen maanden eerder zijn... Op 25 september, exact negen maanden na eerste kerstdag, is het aantal jarigen het hoogst. Maar liefst 43.800 mensen zijn op die dag jarig.

Een opvallend feit is dat het geboortepatroon door de jaren heen veranderd is. De allerjongste inwoners van ons land (tien jaar of jonger) zijn vaker jarig in de zomer en in september, terwijl de iets oudere generatie (50 tot 60-jarigen) vaker in het voorjaar de kaarsjes uitblazen. Waar die verandering aan ligt, is niet duidelijk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good